Ampa Elias Tormo Albaida

Ampa Elias Tormo Albaida

dimarts, 16 de novembre del 2010

LES MIL i UNA NITS DE JOSÉ SEGRELLES AL CENTRE CULTURAL CAIXA ONTINYENT

[Aladino+41.jpg]
Amb l’exposició dels dibuixos i aquarel·les de “Les Mil i una nits” de Segrelles, que podrem veure del dimecres 10 de novembre de 2010 fins el diumenge 9 de gener de 2011 al carrer Gomis, 3 del Centre Cultural Caixa Ontinyent, La Caixa de les Comarques, es suma a la commemoració natalícia d’un dels vallalbaidins més il·lustres. Es dóna ressò així a la modesta programació amb què la Casa Museu del pintor Segrelles d’Albaida recorda el nostre autor amb motiu del 125 natalici de Segrelles

Aquesta celebració o més bé caldria dir, l’inici d’un nou camí preparat des de la Casa Museu albaidina, es prorrogarà en el temps. Ara mateix estan confirmades per a l’any 2011, una exposició al MuVIM de València que retrobarà l’obra gràfica de Segrelles, i altra al Centre del Carme de València, amb el titol “L’Art Fantàstic espanyol”, en què les obres de Segrelles tornaran a veure’s cara a cara amb les dels seus contemporanis Dalí, Miró i Picasso, entre altres.

El Centre Cultural Caixa Ontinyent ens brinda per primera vegada a la comarca de la Vall d’Albaida, l’oportunitat de veure els dibuixos preparatius d’aquella obra. Allò que significa la primera idea, la primera gestació del que seran les il·lustracions definitives que s’imprimiran al llibre per al goig de tantes generacions. Però en un esforç d’oferir una completa exposició al voltant de la mateixa temàtica oriental, a l’exposició en Onitnyent, podrem contemplar també les aquarel·les definitives, així com els llibres i les revistes on varen ser reproduïdes.  Es tracta d’una exposició procedent dels fons –no exposats al públic- de la propera Casa Museu d’Albaida, on va concebre i realitzar tot allò que s’arreplega a la segona edició que veuria la llum a l’any 1956 i a una part de la tercera -que no es va arribar mai a editar-. L’edició de l’any 1932 l’havia dibuixada estant entre Barcelona i Nova York.
La il.lustradora i pintora,  Reme Tomàs, membre de la Junta Directiva l´Ampa Elias Tormo, exposa un Bust de Segrelles, que ha fet amb fang.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada