Ampa Elias Tormo Albaida

Ampa Elias Tormo Albaida

dilluns, 8 de novembre del 2010

DIA DEL GUST AL COL.LEGI ELIAS TORMO

El alumnes d’Infantil i Primària del CP Elias Tormo celebren el DIA DEL GUST
Cent cinquanta xiquets i xiquetes de 4 i 5 anys d’Educació Infantil i 1r i 2n d’Educació Primària han celebrat el dia del Gust a l’escola.
Cada any la Comunitat Europea de Cuiners “Euro-Toques” organitzen el Dia del Gust, patrocinat per Oli d’Oliva Verge de Jaen (Diputació de Jaen) i el recolzament de la Banca Cívica de la Caixa d’Estalvi de Navarra (CAN).
Este any l’alumnat del CP Elias Tormo d’Albaida, han participat en esta activitat de la ma del cuiner Javier Blasco, de la cafeteria “Coffee&Cupps” i membre d’aquesta associació.
Encara que el Dia del Gust va ser el dia 4 de novembre. A l’escola es va celebrar el divendres 5 i el dilluns 8 de novembre. Es van realitzar una xerrada informativa sobre l’alimentació saludables, els diferents gusts que tenim (dolç,salat, amarg, acid...) i després, van realitzar tots ells crema de cacao en el taller de cuina que van aprofitar per a esmorzar.
L’objectiu de la celebració del Dia del Gust es apropar als xiquets i xiquetes a una classe molt especial on assaboriren aliments, els degustaren  i van conèixer diferents sabors utilitzant tots els sentits.
Per altra part, Euro-Toques és una organització internacional de cuiners que integra a més de 3.500 cuiners de 18 països. La van fundar Pierre Romeyer, Paul Bocuse, Juan Mari Arzak i Pedro Subijana entre altres il·lustres cuiners el 18 de novembre de 1986, a Brussel·les, a instàncies del llavors president de la Comissió Europea, Jacques Delors.
A Espanya, l'associació aquesta presidida per Pedro Subijana i compta amb quasi 800 cuiners, amb delegats autonòmics i provincials.

1 comentari:

  1. Els tallers de cuina estan molt bé. A Covalta aquest és el segon curs que les mestres d'infantil fan tres vesprades a la setmana diferents tallers on es mesclen els xiquets de 3, 4 i 5 anys per grups i cadascú fa un taller i el que té més èxit és el de cuina.
    De segur que els xiquets d'Elies Tormo van gaudir amb la cuina. Està molt bé la notícia.

    ResponElimina