Ampa Elias Tormo Albaida

Ampa Elias Tormo Albaida

divendres, 14 de maig del 2010

El Col.legi Públic Elias Tormo finalitza les actitivitas del dia del llibre dedicades a Enric Valor i a Miguel Hernández




El Col•legi Elias Tormo acaba de finalitzar les activitats que s’han organitzat per a celebrar el dia del llibre. Este any el cicle que ha organitzat totes les activitats per a tota l’escola, ha sigut el cicle d’Educació Infantil. Al llarg d’estes setmanes l’alumnat ha treballat dos escriptors valencians: Enric Valor i Miguel Hernández.
Al passadissos de l’escola s’han realitzat diferents exposicions: una de llibres realitzats per este cicle sobre les lletres, les dites i els refranys, les cançons, les estacions de l’any, els fruits, contes, superllibres, etc. També hi havia un llibre màgic sobre personatges fantàstics. Es va mostrar un llibre gegant col•lectiu que es va realitzar per al dia de la Pau. Tres murals explicaven perquè es celebrava el dia del Llibre, com es feia un llibre, el llibre electrònic i els drets dels llibres. El més important d’estes exposicions era que els propis alumnes d’infantil eren els que explicaven als seus companys de primària els llibres exposats, que ells mateixa havien fet. El dia del llibre, els alumnes de 3r cicle de primària van realitzar una roda de rondalles d’Enric Valor que van representar als seus companys de 2n cicle i lectura de poesies de Miguel Hernández. Els alumnes d’infantil i de 1er cicle van rebre la visita del “tio Perico”, que els va contar rondalles d’Enric Valor, fent participar a tots els xiquets i xiquets en les seues contalles. A més més, cada classe ha elaborat poesies visuals amb el seu nom realitzant una altra exposició amb tots els treballs i s’han inventat rondalles que apareixeran publicades a la nova revista escolar. També ha col•laborat en la celebració del Dia del Llibre la Biblioteca Municipal amb un recull de llibres de contes tradicionals d’Andersen, Enric Valor i poesies de Miguel Hernández, a part d’altres més fantàstics i extraordinaris, també hi havia un racó de llibres sobre la ciutat d’Albaida i el pintor Segrelles. Finalment l’alumnat es va emportar a casa un punt de llibre realitzat a partir d’un quadre del pintor Cèsar Nicolau i una rosa de paper que van regalar a la seua família.
La Direcció del centre ha manifestat la satisfacció en la realització de totes estes activitats, encaminades a fomentar la lectura i a conèixer un poc millor als grans escriptors valencians, i tot açò, junt a la campanya d’animació lectora que organitza l’Ajuntament d’Albaida en la Biblioteca, estem aconseguint que tant els alumnes com les seus famílies s’apropen més al món dels llibres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada