Ampa Elias Tormo Albaida

Ampa Elias Tormo Albaida

dimarts, 17 de gener del 2012

COMUNICAT DE L´AMPA ELIAS TORMO

L´AMPA DE L´ELIAS TORMO CONVOCA  A TOTS ELS/LES PARES, MARES ASSOCIATS/DES, A UNA REUNIÓ INFORMATIVA SOBRE ELS ÚLTIMS ESDEVENIMENTS RELACIONATS AMB L´EDUCACIÓ PÚBLICA. LA REUNIÓ ES REALITZARÀ AL MENJADOR ESCOLAR EL DILLUNS  23 DE GENER A LES 20,00 HORES. GRÀCIES

Com tots sabreu el decret/Llei de 5 de gener del Consell Valencià atenta contra el sistema educatiu públic. El Claustre de professors de l´Elias Tormo ha fet públic un manifest on explica les mesures que pensa adoptar a partir d´ara. L´Ampa Elias Tormo es solidaritza amb  el professorat del col.legi i us amima com a pares a que participeu en la protesta dels dijous a la 1 en la porta de l´Escola. A més a més,  també us convida a la manifestació a València del dia 21 de gener a la plaça de Sant Agustí,
Anit totes les ampes de la Vall d´Albaida vam fer una reunió a l´IES José Segrelels i vam redactar un manifest que presentarà fapa a la premsa, en protesta per la situació del Col.legis públics a la Vall, L´IES José Segrelles no té calefacció, es deuen diners en beques, menjador, transpor etc, fins i tot al Col.legi Jorge Juan d´Alacant  se li ha tallat la llum. Tots sabeu l´estat del Nostre Col.legi, les obres del qual havíen de començar  en juny de 2011, però amparant-se en la crisi no les començaran. Volem una escola de qualitat, volen uns col.legis dignes i que s´invertisca en Col.legis PÚBLICS, no en privats ni concertats.
Quan isca el comunicat de premsa ja us el faré arribar.
La nostra ampa continuarà oferint els serveis que teníem planificats abans del decret, sempre i quan no interferisca en el centre,  de fet continuarem en les activitats extraescolars del divendres.
 Demà dimecres , a les 19,30 hores a la biblioteca escolar,  Alfonso Ferri us ha convocat per explicar-vos un projecte innovador i capadavanter en tota la comunitat, sobre educació vial. Fa prou de temps que s´ho està preparant i necessita de la vostra assistència.
Continuaren en la proposta formativa  de FAPA-VALENCIA, anit vaig parlar amb la presidenta provincial Maria José Navarro, i em va animar a continuar la formació de pares.  La setmana que vé , el dimecres 25  de gener a les 18,00 tenim programada la xerrada de Competències bàsiques, que tracta d´ajudar als nostres fills a estudiar el currículum de cada cicle.
Us anime a continuar treballant per l´ensenyament públic, el de tots .
Salutacions
Imma Tormo


COMUNICAT DE PREMSA DE FAPA VALÈNCIA

NOTA DE PREMSA
Las AMPAS de la Vall d’Albaida denuncian la situación de los colegios de la comarca. La Federación de Asociaciones de Padres y Madres de Alumnos (FAPA-València) ha denunciado esta mañana las deficiencias y el lamentable estado en el que se encuentran los colegios e institutos públicos de la comarca de la Vall d’Albaida. Durante la asamblea comarcal celebrada el pasado lunes, en la que se eligieron a los representantes de FAPA-València en la comarca, Mª José Navarro, anotó toda la problemática que están sufriendo en este momentos los colegios e institutos y que es resultado de los recortes aplicados en la educación por la administración pública valenciana. “La falta de pagos para cubrir las necesidades básicas del alumnado es general, pero lo que ya es muy grave, y es cuestión de mínimos, es que los alumnos pasen frío por culpa de que no vaya la calefacción por impagos de suministro eléctrico”, subraya la presidenta de FAPA-València.Este es el caso del IES José Segrelles de Albaida en el cual los alumnos están dando clase con mantas. Así mismo la falta de pago a los comedores escolares está provocando que en el colegio público San Vicente Ferrer de Agullent el comedor escolar deje de funcionar en breve.Pero la problemática suma y sigue, colegios antiguos y deteriorados como el Elías Tormo de Albaida, que esperan una remodelación del centro desde que el conseller de Educación en su momento, Alejandro Font de Mora, lo anunciara el pasado mes de diciembre  de 2010. Mientras tanto otros colegios esperan nuevas instalaciones que nunca llegan, es el caso de CEIP Martínez Valls d’Ontinyent que no tiene gimnasio. Las AMPAS de la comarca de la Vall d’Albaida afirman que sólo reivindican lo que por ley les pertenece que son colegios en condiciones óptimas para que sus hijos e hijas estudien y que se invierta en educación pública y de calidad.De esta manera FAPA-València pide a la Consellera de Educación, MªJosé Catalá, que subsane urgentemente esta problemática que evidentemente impide la lucha contra el fracaso escolar y merma la calidad de la enseñanza, ejes fundamentales de la política educativa anunciada por la administración. Valencia, 18 de enero de 2012

4 comentaris:

  1. en la cultura popular la frase “s’ha obert com una magrana” la tenim referenciada en diversos camps com : -la cançó popular que canta l’amic Paco Muñoz sobre el Micalet de la Seu; - en la representació del Misteri d’Elx, referent a la mort i assumpció de la Verge Maria, la part més espectacular és la baixada d’una esfera blava “la magrana” franjada d’or, la qual baixa de la volta del temple fins el cadafal de la Verge i s’obre d’on surt un xiquet vestit d’àngel anunciant a la Mare de Déu la seua mort i assumpció; - en locucions com “tenir un cap com una magrana” o “ perdre l’ase i les magranes” volen dir tenir poc enteniment i no fer res de profit, respectivament; i acabem amb un refrany alcoià “ si et vols morir, menja magrana i ves-te’n a dormir”.
    Així està l’educació pública valenciana.

    ResponElimina
  2. Volem una Escola Pública de Qualitat, Col.legis en condicions, Professorat per a cobrir totes les necessitats dels alumnes. Volem inversió pública per a Col.legis públics, els de tots. Necessitem unió i treballar tota la comunitat ducativa ( mestres, pares i alumnes) en la mateixa direcció.

    ResponElimina
  3. Y DE LO QUE HEMOS PEDIDO EN LA REUNION DEL ampa, QUE ? NO HEMOS TENIDO NINGUN TIPO DE RESPUESTA, NI POR PARTE DEL PROFESORADO, NI POR PARTE DE AMPA.

    ResponElimina
  4. El dia següent a la reunió de l´ampa, es van portar totes les vostres peticions a la direcció del centre. Hui en el consell Escolar tornarem a portar les vostres peticions. Demanarem altra vegada que els tutors es reunisquen amb els pares, perquè hi ha professorat reticent. Com sabràs , perquè supose que vas assistir a la reunió, vam acordar accions concretes, reunir-se tots els dimecres en un col.legi públic, hui toca a l´ELias Tormo.
    salutacions

    ResponElimina