Ampa Elias Tormo Albaida

Ampa Elias Tormo Albaida

dilluns, 3 d’octubre del 2011

EL CEIP ELIAS TORMO CELEBRA LA FESTA DEL 9 D´OCTUBRE

BONES FESTES A TOTES I A TOTS¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
Els alumnes del C.P. Elias Tormo treballen la música festera a partir de compositors albaidins per a celebrar el 9 d’octubre.

El tercer cicle de primària del CP Elias Tormo d’Albaida, organitza la festa del 9 d’octubre i el correllegua a l’escola(EL DIA 5 D´OCTUBRE). Este any es realitzarà una representació teatral on escenifiquen una recreació de l’arribada de Jaume I a terres valencianes, on es destaca el pacte d’amistat i convivència entre els moros i cristians, i on el rei explica la importància de la llengua com focus d’enteniment. A part d’aquest esdeveniment històric també s’ha organitzat una setmana dedicada a la música festera dels compositors albaidins. S’ha realizat un recopilatori de marxes mores i cristianes dedicades a les filaes que formen la festa albaidina.

Així al llarg de la primera setmana d’octubre, l’alumnat de l’escola entrarà i eixirà al pati i al centre escoltant diferents obres de música festera dedicades a la festa de Moros i Cristians, a més a més conèixieran un poc més les filaes i sobre tot la música que els acompanya i als autors d’aquestes obres.

En total son 12 les obres que escoltaran i aprofunditzaran l’alumnat. Les marxes cristianes que és treballaran son: Amo i Senyor de Sergi Querol, Tabal i Saragüell de Mario Roig, Afar Mossem, i Pirates d’Albaida de Juan Carlos Sempere, Templaris d’Albaida de Vicent Perez. En les marxes cristianes s’ha afegit com a excepció la marxa cristiana “Les Segues” de Saül Gòmez, compositor d’Ontinyent. 

En quant les marxes mores que van a treballar-se son: Arantxa de Pep Vila, Martí Capità de Vicent Perez, Targui de Juan Carlos Sempere Bomboí, Genets d’Al-azraq de Juan José Silvestre i Dunes Daurades de Ramón Garcia.

Cal destacar que aquestes marxes han sigut composades per a les capitanes que les filaes han realitzat en aquests darrers anys a la festa Albaidina.

Des del centre s’explica que el que es preten amb aquest projecte sobre el 9 d’octubre i la música festera, es treballar els valors d’estima per la cultura popular i el patrimonio musical actual, i sobre tot donar a conèixer la gran qualitat dels compositors albaidins.
I a més a més, al llarg de la setmana el barri del Romeral on està situada l’escola gaudirà d’una bona ambientació músical preparatòria per a la celebració de les festes que tindran lloc del 6 a l’11 d’octubre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada