Ampa Elias Tormo Albaida

Ampa Elias Tormo Albaida

dilluns, 17 de gener del 2011

El Ministeri de Cultura premia la Biblioteca d’Albaida

La Biblioteca Municipal d’Albaida inicia l’any 2011 amb bones notícies i fets perquè no només està a punt d’acabar-se l’obra de la nova seu, de més de 300 metres quadrats situada al carrer e la Font, sinó que, a més, el Ministeri de Cultura espanyol ha premiat el projecte de dinamització lectora presentat per la Biblioteca Municipal dins de la Campanya d’Animació a la Lectura 'María Moliner'.
El projecte premiat porta el nom de 'Vine, Torna, Enganxa’t', i té com a objectiu que la gent del poble i rodalies descobrisca i conega la seua biblioteca com un espai cultural dinàmic, viu i obert a tots. Perquè la biblioteca, segons ha explicat a VilaWeb Ontinyent Josep Moll, bibliotecari municipal, 'ja no és un dipòsit de llibres, sinó que formem part de la societat actual com un espai TIC on s’ofereixen serveis com: el préstec de llibres i d’altres materials no bibliogràfics com ara dvd, cd de música o cd-roms (gratuït), l’accés d’internet per als socis, la lectura de la premsa diària, informar i orientar l’usuari, o la consulta en opac'. A més, també és biblioteca 2.0, és a dir, interactiva i participativa mitjançant els punts d’accés a la web, a la XLPV, i a les xarxes socials com Issuu, Facebook o el bloc.
Les activitats incloses dins del projecte que s’han desenvolupat al llarg de 2010 han sigut: exposicions (2), formació d’usuaris (4), tallers de lectura i contacontes (20), presentació de llibres (1) i mensualment la publicació d’un butlletí de novetats. Cal destacar també la resolució de la Conselleria de Cultura i Esports de 21 de desembre, per la qual la Biblioteca d’Albaida ha estat seleccionada com a beneficiària del Programa Tic-Tac al País Valencià. Aquest programa consisteix a dotar les biblioteques amb la instal·lació, ús i gaudi d’un lot format per dos miniportàtils amb lector de Documents d'Identitat i un punt d’accés adaptat per a persones amb discapacitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada