Ampa Elias Tormo Albaida

Ampa Elias Tormo Albaida

diumenge, 20 d’octubre del 2013

24 D´OCTUBRE, VAGA GENERAL A L´ENSENYAMENT

Per la dignitat de l'escola pública i de qualitat, totes i tots a la vaga del 24 d'oct

Us convoquem a la vaga educativa del 24 d'octubre, perquè no podem tolerar que la LOMQE, una llei que assegura l'ensenyament en castellà a qualsevol alumne del País Valencià, no assegure l'ensenyament plurilingüe en valencià, el dels programes òptims.

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, formada per les organitzacions, FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d'Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor, FAPA-Penyagolosa i Valencia Laica, ha presentat este matí en roda de premsa la convocatòria de VAGA GENERAL a l'ensenyament del pròxim 24 d'octubre.


I ho ha fet com sempre perquè està en contra de les retallades en l'educació pública i contra la LOMQE, eixos que han sigut i seran de la seua reivindicació.

La plataforma ha manifestat que tot i que la LOMQE estiga aprovada al congrés, hui més que mai la comunitat educativa ha de secundar una vaga general a l'ensenyament per a mostrar el seu rebuig a la política de retallades per part del govern central i autonòmic i dir que no vol la LOMQE i que vol que es derogue.

En este sentit la Plataforma de País convoca la vaga i les manifestacions per al pròxim dijous 24 d'octubre a les 18.30h a les tres capitals de província, a Alacant, IES Jorge Juan, a Castelló, Pl. Maria Agustina, i a València, Pl. Sant Agustí. 

La Plataforma vol recordar que durant este curs escolar ha llançat un missatge positiu de prestigi de l'escola pública. És cert que estem patint l'augment de ràtio en les aules, l'eliminació de places de professorat, la denegació de línies en valencià, la permanència de barracons crònics i les deficiències d'infraestructures, entre d'altres qüestions, però el sobreesforç i el bon treball que les comunitats educatives desenvolupen als centres públics ha demostrat que amb lluita s'aconsegueixen els objectius d'integració social, qualitat i compensació educativa que garanteixen l'accés de la ciutadania al dret a l'educació.


Durant estos dos mesos des de l'inici de curs hem convocat accions reivindicatives, l'última la consulta ciutadana per l'educació. 
Una enquesta feta gràcies a l'esforç de les persones que formem la comunitat educativa i ens comprometem amb l'educació, molt fiable i que mostra a les clares el rebuig a les retallades i les contrareformes educatives tant al País Valencià com a l'àmbit estatal. D'un total aproximat de 150 centres afegint a més les consultes realitzades al carrer han participat quasi 20.000 persones. La consulta ha servit per a continuar el camí de la protesta i l'acció reivindicativa.

La Plataforma a més ha volgut contestar a les declaracions realitzades per la federació catòlica d'associacions de pares de València, FCAPA, qui ha acusat a altres federacions de pares i mares de donar suport a una que ells consideren "polititzada". FAPA-València com a portantveu de la Plataforma ha considerat que la federació catòlica veu conflicte i manipulació en un dret que tenim tots que es el d'eixir al carrer i manifestar-nos i exigir democràticament. "Ells ho han fet en alguna ocasió, manifestant-se amb les seues famílies per tal de derogar alguna llei i estaven en el seu dret, nosaltres respectem i tolerem, les nostres famílies són més diverses", conclou Eva Grimaltos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada