Ampa Elias Tormo Albaida

Ampa Elias Tormo Albaida

dijous, 12 de maig del 2011

JORNADA SOBRE LA QUALITAT DELS RIUS DE LA VALL D’ALBAIDA

L’IEVA –Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida- i la CEVA –Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida- organitzen conjuntament la Jornada sobre la Qualitat dels Rius de la Vall d’Albaida, una visió de l’estat actual dels nostres rius Albaida i Clariano. La jornada serà el proper dissabte, 14 de maig, a les 10 hores, a Ontinyent, al Centre Cultural de Caixa Ontinyent. La jornada consistirà en la presentació de la publicació de l’IEVA “El riu Albaida. Qualitat ambiental de les seues riberes” que va rebre el VI Premi d’Investigació de l’IEVA l’any 2006. Treball realitzat per la professora de la Universitat Politècnica de Gandia, M. Pilar Donat Torres, i per l’enginyer tècnic d’Explotacions forestals, Xavier Martínez Fort. El propòsit d’aquest treball ha sigut obtenir una instantània de l’estat actual de conservació dels ecosistemes riparis de la conca del riu Albaida. Aquesta imatge servirà, en un futur, per l’avaluació de la seva evolució i com a punt de partida per la presa de decisions encaminades a la seva gestió i recuperació. Amb la publicació s’adjunta un CD que inclou entre altres coses el catàleg fotogràfic de la flora localitzada en els àmbits de ribera i un recorregut fotogràfic per tot el Riu Albaida i els seus afluents.
Alhora que es presenta la publicació de l’IEVA els autors exposaran el treball realitzat.
A més a més, es presentaran les conclusions del recent treball realitzat pel químic Juan Bayón Jiménez i dirigit per Guillem Palau, professor de la Universitat Politècnica de València, sobre la qualitat de l’aigua del riu Clariano al seu pas per Ontinyent. En aquesta investigació s’ha analitzat l’aigua del riu abans d’arribar a Ontinyent i quan ja ha eixit de l’EDAR (depuradora) d’Ontinyent. Aquesta investigació ens permet no sols conèixer la qualitat de l’aigua del riu sinó l’efecte que sobre ella té Ontinyent i la qualitat de la depuració que se’n fa.
Aquest treball és el resultat de la col•laboració entre la Ceva i la Xarxa Utópika d’investigació participativa de la UPV -Universitat Politècnica de València-.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada