Ampa Elias Tormo Albaida

Ampa Elias Tormo Albaida

dijous, 26 d’abril del 2012

ACTIVITAS AL COL.LEGI ELIAS TORMO

ESTA SETMANA , ELS MESTRES DEL SEGON CICLE DE PRIMÀRIA ESTAN  ORGANITZANT  LA SETMANA DEL LLIBRE, JA US ANIREM INFORMANT DE LES ACTIVITATS QUE ESTAN  RELITZANT TOTS ELS ALUMNES DEL CENTRE.


TREBALLEM L'EDUCACIÓ VIAL (II)

CIRCUIT DE KARTS

L’alumnat de 5é i 6é va gaudir la setmana del 20 al 23 de març d’un circuit de karts de la Direcció General de Trànsit.
Els xiquets i xiquetes van disposar de dues sessions per aula. En aquest temps han aprés el significat d’algunes senyals de circulació a través de la pràctica directa amb l’ús dels karts.














A més a més, Pepe, el monitor els va fer una   xicoteta xarrada de concienciació del compliment de les normes, tant per nosaltres mateixa com per la resta de les persones que fan ús de la via pública.








Aquesta fou una experiència enriquidora per a tots i totes.










TENIM UNA NOVA AULA DE JOCS



Aquesta Sala de Joc, està situada a l’aula taronja d’Infantil, a la qual accediran des de les finestres del pati, tot aquell alumne que estiga interessat en realitzar jocs de taula, o jocs populars.

Per al funcionament d’aquesta aula de joc:
- Hi ha penjades unes normes de funcionament.
- Els alumnes hauran de pactar quines són les normes dels jocs.
- Els professors que s’encarregaran d’aquesta aula són els mestres que vigilen el pati a l’entrada del col•legi, els quals s’encarregaran del repartiment de cordes i gomes, per a préstec, per a la qual es prega puntualitat per part dels mestres a l’hora de sortir al pati.
- També hi ha, samboris, circuits de xapes, 3 en ratlla etc.



TALLER D'EMBOTIT TRADICIONAL

Aquest matí hem tingut la gran sort de fer un taller amb una família de tradició carnissera de la ciutat d'Albaida, els quals ens han explicat: els diferents tipus de porcs, pinsos, menjars, embotits que es poden realitzar.

Ha estat molt divertit i a més hem degustat el producte final que bo.
Vegem les espècies que és posen a la carn

Màquina embutidora

Cossiols emprats per a guardar la carn preparada per a embotir.

Què bones !!!!!!!!!!! 

dimecres, 25 d’abril del 2012

25 d´abril .305 ANYS DE LA BATALLA D´ALMANSA

"Si cada any commemorem (commemorar és recordar tots junts, no és «celebrar») aquell 25 d’abril de l’any 1707, és perquè una sola batalla perduda, aquell any, va provocar el canvi més dur i més radical, el més negatiu i destructiu, del curs de la nostra vida com a poble i país. Tres segles més tard, els efectes d’aquella batalla i d’aquell canvi radical de la història encara condicionen la nostra vida present: en l’estructura de l’estat que compartim, en les idees nacionals dominants, en la llengua i la literatura, en el mapa de les comunicacions, en l’economia, en la premsa i en la televisió, en la política i en les relacions personals. Algú va dir, i és com un lloc comú, que un poble que no recorda la seua història està condemnat a repetir-la. Però és molt pitjor: un poble que no és conscient de la pròpia història està condemnat a perdre-la, és a dir, a perdre’s ell mateix, a dissoldre’s i a deixar d’existir."

Per recordar-la us pose a AL TALL, punxeu
http://www.youtube.com/watch?v=1DVrqh_YiTQ&feature=related

dilluns, 23 d’abril del 2012

Diada de Sant Jordi. Dia Internacional del llibre.

Us proposem un llibre per als vostres fills/lles: Morgana la dels ulls verds de Pasqual Alapont
http://www.bromera.com/fitxa-llibre-coleccions/items/morgana-la-dels-ulls-verds.htm

I us deixem este enlaç per a que gaudiu de les flors en aquest dia.
http://player.vimeo.com/video/27920977?title=0&%3bbyline=0&%3bportrait=0href=

EL CAMÍ SEGUR A L´ESCOLA

Estes són les rutes que proposa Alfonso Ferri, per a fer el projecte
"El Camí Segur a l´Escola", mireu-les i podem proposar altres, encara no està acabat.
Teniu fins el 5 de maig per portar les vostres suggerències al Col.legi.


dimecres, 18 d’abril del 2012

Fapa-València considera les mesures de Wert un “atac" a l'escola pública


Manifesta que es tracta d' “un pas més” per a privatitzar l'ensenyament

·          
La presidenta de FAPA-València, Remei Santacatalina, ha mostrat hui el seu rebuig a la proposta del Ministre d'Educació, José Ignacio Wert, de les mesures d'ajust econòmic perquè les comunitats autònomes estalvien en educació pública més de 3.000 milions d'euros.
La representant de la federació de pares i mares considera que les mesures “situen a l'educació pública en un servei públic de mínims que està abocat a desaparèixer”. Segons Santacatalina, “la crisi i els retalls emmascaren la vertadera realitat que estem vivint, l'interés manifest del govern estatal i de la nostra conselleria d'Educació de privatitzar l'ensenyament”.
De les mesures que contemplarà el nou decret l'augment de ràtio és una de les que més preocupa a FAPA-València. “És una burla que la conselleria parle de reduir les xifres de fracàs escolar com a prioritat i ara aplaudisca la idea d'augmentar el nombre d'alumnat a les aules com a mesura d'estalvi”, ha manifestat Santacalina.
La federació de pares considera a més prioritari que l'administració no retalle més en professorat ja que aquesta mesura “afecta directament a l'alumnat i disminueix el seu aprenentatge”.
FAPA-València ha anunciat que farà una crida a les seues AMPA a mobilitzar-se junt als sindicats i la resta d'entitats que formen part de la Plataforma en defensa de l'Ensenyament Públic contra “estes noves agressions al sistema educatiu públic”.

dimecres, 4 d’abril del 2012