Ampa Elias Tormo Albaida

Ampa Elias Tormo Albaida

dilluns, 23 de gener del 2012

MANIFESTACIONS MULTITUDINÀRIES EN VALÈNCIA I ALACANT, CONTRA LES RETALLADES EN EDUCACIÓ

DIMECRES 1 DE FEBRER, CONCENTRACIÓ DE LES AMPES dels Col.legis Públics d´ALBAIDA. Davant el Col.legi Elias Tormo, 17,15 hores.

Cocentracions de la Comunitat educativa del ceip Elias Tormo davant els atacs a l´Escola Pública













A Ontinyent, el dilluns dia 23 de gener, a les 17'30 i a  la plaça de la Concepció (davant de l'antigua PADUANA) es farà una concentració en contra de les retallades en l'ensenyament públic. Ja han confirmat l'assistencià tots els centres de la localitat (IES, Escoles de Primària, Centre d'Educació Especial, EPA...) i també les AMPES.


Manifestacions multitudinàries a València i Alacant contra les retallades en l'ensenyament públic
La protesta denuncia que el govern valencià té la intenció de privatitzar el sector tant com pugui i que hi ha moltes partides pressupostàries per als centres educatius pendents de pagar-se. La mobilització es produeix la setmana que s'ha fet públic el cas d'un institut que no pot pagar l'electricitat i d'un altre que no engega la calefacció
Manifestants en la marxa de València / ACN

video de la manifestació

http://www.youtube.com/watch?v=q3PuEs7EFC8&feature=player_embedded


 Unes 170.000 persones, segons l'organització –la policia no ha donat cap dada– s'han manifestat aquesta tarda pels carrers de València en defensa de l'educació pública i contra les retallades pressupostàries en aquest sector, sota el lema "Més inversió, més qualitat, més valencià, més dignitat". Paral·lelament, a Alacant hi ha hagut una altra marxa amb les mateixes reivindicacions, a la qual han assistit 40.000 persones, segons dades dels organitzadors que coincideixen amb les que dóna la policia.
La manifestació de València, convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, ha sortit a les sis de la tarda de la plaça de Sant Agustí, precedida per música de tabalet i dolçaina, amb una pancarta amb el lema de la protesta i en favor de l'escola pública.
Els manifestants (més de 70.000 segons l'organització) portaven adhesius amb la frase "No deixis que et retallin" i han corejat lemes com "En educació, no a les retallades", "Torneu els diners, lladres del govern", "Menys corrupció i més educació " i "No és una crisi, és una estafa".
Entre els assistents hi havia persones de totes les edats, representants de col·legis i instituts, d'associacions de pares i mares d'alumnes i veïnals, i dirigents de partits de l'oposició, com ara la coordinadora d'EUPV, Marga Sanz, i el portaveu de Compromís, Enric Morera.
La presidenta de FAPA i portaveu de la plataforma, María José Navarro, ha assegurat que la situació de l'educació pública és "insostenible", amb retallades del professorat, manca de dotació per a despeses ordinàries i un deute del govern de 60 milions, i ha defensat que tothom surti al carrer a defensar la qualitat de l'educació pública.
Miguel Ángel Vera, de la federació d'ensenyament de CCOO, ha explicat que aquest és l'inici d'una setmana de protestes, ja que dilluns aniran als centres amb samarretes negres, dimarts a la tarda es faran activitats culturals i sopars en els col·legis, i dijous hi haurà concentracions al matí i una manifestació a la tarda.
Marc Candela, de l'STE-PV, ha reclamat l'abonament immediat dels diners perquè els centres públics puguin pagar la llum, el telèfon o la calefacció, i ha exigit la retirada del decret llei "que retalla entre un 10 i un 20% el salari dels funcionaris per pagar les factures de la corrupció i el malbaratament".
Després de recórrer diversos carrers del centre de València, la protesta s'ha acabat a la plaça de la Verge: quan la capçalera hi arribava, la cua de la manifestació, una hora després de l'inici, encara no havia sortit del punt d'arrencada, un fenomen que es produeix en les manifestacions especialment multitudinàries.
El manifest final de la protesta denunciava "les contínues agressions que pateix l'escola pública". Segons el text, "l'únic culpable de la crisi" al País Valencià és el govern de la Generalitat Valenciana, "que ha dilapidat els impostos en una política econòmica desastrosa i ha llençat els diners en projectes ruïnosos, des de Terra Mítica fins a l'aeroport sense avions de Castelló".
El manifest assegura que el govern valencià vol "desmantellar" els serveis públics i fomentar un model d'escola privada i elitista per al qual han iniciat "una escalada de privatització sense precedents".
La plataforma també reclama la retirada del decret llei, l'abonament dels deutes i la fi de les retallades, i demana a la consellera d'Educació, María José Catalá, que escolti "el clamor" de milers de persones que demanen que "inverteixi més, potenciï el valencià, treballi per la qualitat i dignifiqui l'educació pública".
La mobilització es produeix la setmana que s'ha fet públic el cas d'un institut que no pot pagar l'electricitat i d'un altre que no engega la calefacció

BIBLIOTECA PÚBLICA D´ALBAIDA

Exposició "20 anys : 1992-2012"

passat-present-futur

Fa vint anys que la biblioteca pública municipal d’Albaida va obrir les seues portes a tots i totes. El 6 de juliol de 1992, després de sis mesos de catalogació, ordenació i col•locació del seu fons bibliogràfic (més de 3 mil cinc-cents documents), la sala de l’entresòl de l’Ajuntament a la Plaça Major que fins gener d’eixe any era el lloc on es cobrava la contribució, es van poder prestar els primers llibres i durant el mes de juliol es van ver els primers socis; sino recorde malament, 50 usuaris es fan fer el carnet de lector eixe mes.
Han passat vint anys amb moltes anècdotes i records guardats i/o oblidats pel camí del servei públic  gratuït que oferim de dilluns a divendres. Vint anys donen per a molt : ampliació de l’horari, de la màquina d’escriure a internet, d’un taburet a una taula d’oficina, del préstec manual a la xarxa de lectura, del registre 1 al 10.031, del primer soci al 2.182, d’un fum d’activitats d’animació lectora, de la bibliopiscina a l’estiu, d’estadístiques, de préstecs, devolucions i fotocòpies, i un llarg etcètera que val més no recordar com aquell dia que vam deixar una usuària tancada en els lavabos, o de les formacions d’usuaris als primers emigrants (una dona xilena), o les vesprades que la biblioteca estava de gom a gom (gent pel sòl), del “calleu, parleu baix, xxxuuuussss, silenci,al carrer esteu millor,etc.”; dels robatoris, millor dit, desaparició de llibres i cds de música i roms d’ordinador que no ja no hem sabut res d’ells; dels llibres de festes “graffitejats”, del primer becari (Paulí d’Ontinyent) a la recordada (allà on estiga) Míriam (integració de persones amb discapacitat), de l’usuari que l’eixia sang del nas o del dia que hem va cridar la policia a casa perquè m’havia deixat la biblioteca oberta sense tancar. I així fins hui, on una petita exposició a l’entrada de la biblioteca ens recorda el “passat, present i futur” de...
www.bibliotecaspublicas.es/albaida/espo.htm

dimarts, 17 de gener del 2012

COMUNICAT DE L´AMPA ELIAS TORMO

L´AMPA DE L´ELIAS TORMO CONVOCA  A TOTS ELS/LES PARES, MARES ASSOCIATS/DES, A UNA REUNIÓ INFORMATIVA SOBRE ELS ÚLTIMS ESDEVENIMENTS RELACIONATS AMB L´EDUCACIÓ PÚBLICA. LA REUNIÓ ES REALITZARÀ AL MENJADOR ESCOLAR EL DILLUNS  23 DE GENER A LES 20,00 HORES. GRÀCIES

Com tots sabreu el decret/Llei de 5 de gener del Consell Valencià atenta contra el sistema educatiu públic. El Claustre de professors de l´Elias Tormo ha fet públic un manifest on explica les mesures que pensa adoptar a partir d´ara. L´Ampa Elias Tormo es solidaritza amb  el professorat del col.legi i us amima com a pares a que participeu en la protesta dels dijous a la 1 en la porta de l´Escola. A més a més,  també us convida a la manifestació a València del dia 21 de gener a la plaça de Sant Agustí,
Anit totes les ampes de la Vall d´Albaida vam fer una reunió a l´IES José Segrelels i vam redactar un manifest que presentarà fapa a la premsa, en protesta per la situació del Col.legis públics a la Vall, L´IES José Segrelles no té calefacció, es deuen diners en beques, menjador, transpor etc, fins i tot al Col.legi Jorge Juan d´Alacant  se li ha tallat la llum. Tots sabeu l´estat del Nostre Col.legi, les obres del qual havíen de començar  en juny de 2011, però amparant-se en la crisi no les començaran. Volem una escola de qualitat, volen uns col.legis dignes i que s´invertisca en Col.legis PÚBLICS, no en privats ni concertats.
Quan isca el comunicat de premsa ja us el faré arribar.
La nostra ampa continuarà oferint els serveis que teníem planificats abans del decret, sempre i quan no interferisca en el centre,  de fet continuarem en les activitats extraescolars del divendres.
 Demà dimecres , a les 19,30 hores a la biblioteca escolar,  Alfonso Ferri us ha convocat per explicar-vos un projecte innovador i capadavanter en tota la comunitat, sobre educació vial. Fa prou de temps que s´ho està preparant i necessita de la vostra assistència.
Continuaren en la proposta formativa  de FAPA-VALENCIA, anit vaig parlar amb la presidenta provincial Maria José Navarro, i em va animar a continuar la formació de pares.  La setmana que vé , el dimecres 25  de gener a les 18,00 tenim programada la xerrada de Competències bàsiques, que tracta d´ajudar als nostres fills a estudiar el currículum de cada cicle.
Us anime a continuar treballant per l´ensenyament públic, el de tots .
Salutacions
Imma Tormo


COMUNICAT DE PREMSA DE FAPA VALÈNCIA

NOTA DE PREMSA
Las AMPAS de la Vall d’Albaida denuncian la situación de los colegios de la comarca. La Federación de Asociaciones de Padres y Madres de Alumnos (FAPA-València) ha denunciado esta mañana las deficiencias y el lamentable estado en el que se encuentran los colegios e institutos públicos de la comarca de la Vall d’Albaida. Durante la asamblea comarcal celebrada el pasado lunes, en la que se eligieron a los representantes de FAPA-València en la comarca, Mª José Navarro, anotó toda la problemática que están sufriendo en este momentos los colegios e institutos y que es resultado de los recortes aplicados en la educación por la administración pública valenciana. “La falta de pagos para cubrir las necesidades básicas del alumnado es general, pero lo que ya es muy grave, y es cuestión de mínimos, es que los alumnos pasen frío por culpa de que no vaya la calefacción por impagos de suministro eléctrico”, subraya la presidenta de FAPA-València.Este es el caso del IES José Segrelles de Albaida en el cual los alumnos están dando clase con mantas. Así mismo la falta de pago a los comedores escolares está provocando que en el colegio público San Vicente Ferrer de Agullent el comedor escolar deje de funcionar en breve.Pero la problemática suma y sigue, colegios antiguos y deteriorados como el Elías Tormo de Albaida, que esperan una remodelación del centro desde que el conseller de Educación en su momento, Alejandro Font de Mora, lo anunciara el pasado mes de diciembre  de 2010. Mientras tanto otros colegios esperan nuevas instalaciones que nunca llegan, es el caso de CEIP Martínez Valls d’Ontinyent que no tiene gimnasio. Las AMPAS de la comarca de la Vall d’Albaida afirman que sólo reivindican lo que por ley les pertenece que son colegios en condiciones óptimas para que sus hijos e hijas estudien y que se invierta en educación pública y de calidad.De esta manera FAPA-València pide a la Consellera de Educación, MªJosé Catalá, que subsane urgentemente esta problemática que evidentemente impide la lucha contra el fracaso escolar y merma la calidad de la enseñanza, ejes fundamentales de la política educativa anunciada por la administración. Valencia, 18 de enero de 2012

dijous, 12 de gener del 2012

MANIFESTACIÓ EN FAVOR DE L´ESCOLA PÚBLICA

Davant de les retallades en l´ensenyament públic a LA COMUNITAT VALENCIANA, els sindicats de l´ensenyament públic, i l´associació de mares i pares de València, convoquen aquesta manifestació.
Informar-vos que demà dia 13 de Gener, a la 1 del migdia, el professorat de L´Elias Tormo farà una manifestació a l´entrada del col.legi en protesta per aquesta situació.
més informació:
http://www.intersindical.org/noticies_intersindical_2012.html



NO A LES RETALLADES EN L´EDUCACIÓ PÚBLICA





STEPV adverteix a la Generalitat que paralitzarà l'educació si no retira les retallades
El Sindicat afirma que les retallades afectaran molt negativament al comerç, la restauració i els serveis

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià - Intersindical Valenciana (STEPV) adverteix al President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, i a la Conselleria d'Educació, Maria José Català, que paralitzarà l'educació valenciana si no retira el decret de retallades aprovat pel govern valencià, i no s’abonen immediatament els deutes de les despeses de manteniment dels centres públics, menjador escolar, etc.
La propera setmana estan convocades, entre altres accions, assemblees en més de vint localitats, noves concentracions dijous a les 12 hores i manifestacions en defensa de l'ensenyament públic i contra les retallades a València i Alacant.
A més, en els centres docents s'estan acordant mesures de pressió que complementaran aquestes accions i que afectaran als plans de formació, plans i programes educatius, activitats no docents, activitats complementàries, boicot a les visites als indrets que han generat el dèficit i que depenen de la Generalitat com la Ciutat de les Ciències i altres. La pressa d’aquestes mesures de pressió és responsabilitat de la Generalitat Valenciana per la greu agressió a la que ha sotmés al professorat i al personal que hi treballa.
Totes aquestes mesures, sumades a la reducció de 112,5 milions d'euros del salari del professorat que preveu el decret-llei, afectaran directament a les empreses que treballen amb els centres docents: agències de viatge, de transport, editorials... Per tant, l'agressió no tindrà repercusions només en els centres docents sinó que també restarà ingressos a altres sectors (transport, viatges, editorials...), suposarà una pèrdua de llocs de treball en les empreses auxiliars i retraurà el consum dels més de 53.000 docents valencians afectant al comerç, la restauració o els serveis. Les mesures aprovades pel govern valencià afectaran, per tant, molt negativament a l'economia valenciana.
Per altra part, el Sindicat ha quantificat en 37.000 persones les que van participar en les concentracions unitàries convocades el passat divendres 13 de gener. Les dades facilitades pels responsables comarcals del STEPV xifren en uns 1.050 centres els que van fer concentracions en les seues portes i en 37.000 docents els que la van secundar.
Això posa de relleu el gran descontent existent entre el professorat valencià. Aquesta xifra, segons l'STEPV, serà amplament superada el proper dijous 19 de gener, en la que preveu que s'arribe a 45.000 persones.
Finalment, el Sindicat exigeix a la Consellera d'Educació que s'opose públicament a les retallades i que li trasmetra al President de la Generalitat la veu contrària del professorat a la reducció salarial i a les retallades a l'ensenyament públic valencià, en cas contrari serà tan responsable del robatori i a la política d'atacs al presonal que hi treballa.