Ampa Elias Tormo Albaida

Ampa Elias Tormo Albaida

dimecres, 25 de maig del 2011

17 de juny de 2011, SOPAR DE L´AMPA, FI DE CURS 2010-11

SOPAR ASSOCIATS AMPA. FINAL DE CURS. Divendres  17 de juny
L´Ampa del Co.legi  Elias Tormo com tots els anys organitza un sopar per celebrar l´acabament del curs escolar 2010-11. El Col.legi prepararà el festival de fi de curs per la vesprada d´eixe dia 17 de juny. En acabar-se el festival , començarem el sopar. L´empresa Casablanca s´encarregarà de servir-nos. Tindrem picadeta, entrepà ,  beguda i dolços.
“Món de Fades” ens proporcionarà l´entreteniment amb jocs populars, maquillatge infantil, pallasso i alguna que altra sorpresa més.
Els xiquets tenen cuidadors per a  tot el sopar.
Els tiquets s´arreplegaran al menjador els dies  30 i  31 de maig de les 17a les 19h. 
-Alumnat associat a l´Ampa . Gratuït
-Germanets d´associats ( de 3 a 12 anys)  6€
-Germans majors 12 anys  12€
-Pare/mare associat     12€
BON ACABAMENT DE CURS 2010-11 211
Enguany els pares se seuran per classes, poseu en quin curs es voleu seure
L´Ampa no es farà responsable del xiquet/ta que vinga al sopar sense un adult, que es faça càrrec.

dimarts, 24 de maig del 2011

XERRADA DONES EMPRENEDORES A BOCAIRENT


XERRADA. ELS MOLINS D´AIGUA AL NOSTRE RIU

Dimarts 24 DE MAIG
Teatre Cervantes de l'Olleria / 20h
 un patrimoni tecnològic i cultural quasi desaparegut A càrrec de Fernando Sendra Bañuls,
autor de diversos llibres sobre els molins d'aigua en les comarques centrals valencianes
 ORGANITZEN: Regidories de
Participació Ciutadana i Medi Ambient

dimecres, 18 de maig del 2011

BIBLIOTECA PÚBLICA D´ALBAIDA

novetats del mes de maig
www.bibliotecaspublicas.es/albaida/catalogo_ntro.htm#8643
no es tracta de llegir molt, sinó de gaudir amb el que llegim. Els escriptors escriuen per a què, nosaltres els lectors, somniem, per a somniar en el sentit més ample de la paraula : viure altres vides, meditar, comprendre, saber qui som, entendre-mos,etc. Sobretot, el que volem les biblioteques es.... que no se’n vagen d’ací sense provar els nostres serveis: préstec, internet, orientació, informació, consulta....ara teniu temps de cabussar-se en: la lectura, la música, la imatge i el joc. PASSEU PER LA BIBLIOTECA !!
Arxiu Municipal
digitalització arxiu històric
registre civil : matrimonis. 1869
issuu.com/bibliotecari-pilotari/docs/albaida_matrimonio_1869
Trenta casaments és registren en aquest llibre al llarg d'eixe any. El primer tingué lloc el 7 de gener entre Vicente Ramon Tormo (sargent de l'exèrcit) i Teresa Maria Vila (vídua). Un any mogudet en qüestions polítiques previ a la instauració de la 1era República a Espanya. És l'any de l'aprovació d'una constitució democràtica que afavoreix el sufragi universal, la llibertat de culte i d'ensenyament i el matrimoni civil. Es produeixen insurreccions i conspiracions federals i carlistes. El cap de govern és Joan Prim i sota la direcció de Valentí Almirall es signa el pacte de Tortosa (aliança per defensar el federalisme com a sistema de govern)

dijous, 12 de maig del 2011

JORNADA SOBRE LA QUALITAT DELS RIUS DE LA VALL D’ALBAIDA

L’IEVA –Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida- i la CEVA –Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida- organitzen conjuntament la Jornada sobre la Qualitat dels Rius de la Vall d’Albaida, una visió de l’estat actual dels nostres rius Albaida i Clariano. La jornada serà el proper dissabte, 14 de maig, a les 10 hores, a Ontinyent, al Centre Cultural de Caixa Ontinyent. La jornada consistirà en la presentació de la publicació de l’IEVA “El riu Albaida. Qualitat ambiental de les seues riberes” que va rebre el VI Premi d’Investigació de l’IEVA l’any 2006. Treball realitzat per la professora de la Universitat Politècnica de Gandia, M. Pilar Donat Torres, i per l’enginyer tècnic d’Explotacions forestals, Xavier Martínez Fort. El propòsit d’aquest treball ha sigut obtenir una instantània de l’estat actual de conservació dels ecosistemes riparis de la conca del riu Albaida. Aquesta imatge servirà, en un futur, per l’avaluació de la seva evolució i com a punt de partida per la presa de decisions encaminades a la seva gestió i recuperació. Amb la publicació s’adjunta un CD que inclou entre altres coses el catàleg fotogràfic de la flora localitzada en els àmbits de ribera i un recorregut fotogràfic per tot el Riu Albaida i els seus afluents.
Alhora que es presenta la publicació de l’IEVA els autors exposaran el treball realitzat.
A més a més, es presentaran les conclusions del recent treball realitzat pel químic Juan Bayón Jiménez i dirigit per Guillem Palau, professor de la Universitat Politècnica de València, sobre la qualitat de l’aigua del riu Clariano al seu pas per Ontinyent. En aquesta investigació s’ha analitzat l’aigua del riu abans d’arribar a Ontinyent i quan ja ha eixit de l’EDAR (depuradora) d’Ontinyent. Aquesta investigació ens permet no sols conèixer la qualitat de l’aigua del riu sinó l’efecte que sobre ella té Ontinyent i la qualitat de la depuració que se’n fa.
Aquest treball és el resultat de la col•laboració entre la Ceva i la Xarxa Utópika d’investigació participativa de la UPV -Universitat Politècnica de València-.

dimecres, 4 de maig del 2011

BIBLIOTECA PÚBLICA D´ALBAIDA

Xino-xano: Arxiu i Biblioteca caminem agafats de la mà
digitalització arxiu municipal. II
Cens de forasters a Albaida : 1820 (padró de terratinents)
L'1 de gener d'aquest any es produia l'alçament de Riego a Cabezas de San Juan (Andalusia Occidental), fou un moviment insurreccional partidari de la Constitució de Cadis de 1812 i contrari a l'absolutisme de Ferran VII. Aquest segle s'inicia amb una guerra (1808-1811) la qual s'anomena de distinta manera : - en l'àmbit internacional , es coneix com "la Peninsular"; - a escala espanyola,  com "d'Indenpendència"; - a nivell local, com "la guerra del Francés"
issuu.com/bibliotecari-pilotari/docs/albaida_fotasteros_1820

baldufari de Josep Julià i Company.1764 : índex notarial
els baldufaris són llibres-registres de documents consignats per dates pels notaris. En eixa època estaven podruint-se motins antisenyorials a València i l'illa de Menorca tornava a mans angleses després d'acabar-se la guerra dels Set Anys. Un altre notari Carles Ros publica el Diccionario Valenciano-Castellano, una versió ampliada i millorada del petit Diccionario de l'any 1739, en un intent de promoure i difondre el coneixement de la nostra llengua
issuu.com/bibliotecari-pilotari/docs/albaida_indice_notario-1764

diumenge, 1 de maig del 2011

L´AMPA ELIAS TORMO FELICITA A TOTES LES MARES

Aquest és un més dels 365 dies de l'any que li pertanyen. Com ho farem? Doncs regalant-li, com cada dia, un gran somriure, moltes besadetes i pessigolles, abraçades a grapats i... un poemetes. També podem fer una postal
Poema a la mare
(Traficantes de sueños)
Dir que m'has estimat i m'estimes
Dir que m'has educat i m'eduques
Dir que m'has perdonat i em perdones
Dir que m'has entés i m'entens
Dir que m'has donat i que em dones
Dir que t'has preocupat i et preocupes
Dir que sempre has estat i que sempre estarás
Es dir-te,
senzillament,
 mare meva,
  no hi ha ningú més com tu.