Ampa Elias Tormo Albaida

Ampa Elias Tormo Albaida

dilluns, 28 de març del 2011

30 DE MARÇ XERRADA DE PREVENCIÓ DE TRASTORNS ALIMENTARIS

A LA BIBLIOTECA ESCOLAR DE L´ELIAS TORMO, el dimecres 30 de Marc, a les 18,00 hores, es realitzarà la xerrada sobre "PREVENCIÓ DE TRASTORNS ALIMENTARIS", A  càrrec de l´Associació Valenciana de malalts de Bulímia i Anorèxia, AVALCAB.
Esta xerrada pretén ser instrument eficaç per a les famílies tant per a la detecció de les TCA, com pel seu procés de recuperació. Els trastorns en la conducta alimentària(TCA), són hui en dia una epidèmia entre els nostres joves. per a Combatre-la és fonamental la detecció precoç.

dijous, 24 de març del 2011

LLEI DE L´ESPORT I ACTIVITATS FISIQUES

S´Ha Publicat hui al DOCV la LLei que regula les activitats físiques. Pels amants dels esports us pose l´enllaç

http://www.docv.gva.es/datos/2011/03/24/pdf/2011_3404.pdf

dimecres, 23 de març del 2011

25 DE MARÇ, HOMENATGE A MIGUEL HERNANDEZ AL CENTRE CULTURAL CAIXA ONTINYENT

Els actes començaran el dia 25 de Març (divendres) a les 20:00 amb la inauguració-Exposició al centre cultural de Caixa Ontinyent; el 26 de Març (dissabte) a les 18:30h es farà un recital musical i artístic amb poesies de Miguel Hernández al centre cultural de Caixa Ontinyent i un sopar de germanor al centre cultural el Filaner. Per últim, el 30 d’Abril (dissabte) a les 19:00 tindrà lloc l’exposició i visualització del curt sobre l’homenatge a Miguel Hernandez, al Casal Jaume I de la Vall d’Albaida.
Segons els organitzadors,  el Grup COMBOI SOLIDARI, “tot aquest acte multidisciplinari naix com a resultat de la unió i la sinèrgia de l’interès mostrat, tant per gent individual com per diversos col·lectius locals, per celebrar un acte commemoratiu del centenari del naixement d’un poeta valencià”.
Cal comentar que s’ha aconseguit la visita el dia 30 d’abril, d’una de les representants de la família de Miguel Hernández, Lucia Izquierdo (nora del poeta), la qual ha agraït el treball de participació i d’homenatge realitzat a la ciutat d’Ontinyent.
Des de l’organització s’ha destacat “l’extensa col·laboració què engloba a músics, artistes plàstics, d’audiovisuals, col·lectius socials i particulars. Alguns noms a destacar son: Gent del desert, Bausalva, Taskenti, Fontdart, alumnat del Col·legi Carmelo Ripoll, gent gran de la Residència Sant Francesc, xics i xiques del Centre de Dia el Rogle, de Sambori, de l’associació AMO, així com un innumerable grup de persones anónimes que han donat el seu temps i dedicació per a que aquest projecte es faça realitat”.

ALBAIDA ACTES DIES 26 I 27 DE MARÇ

Dia 26 de Març "ENCONTRE NACIONAL DE MOSQUETERS"
11,00 h.. Recepció Institucioanl i Obertura Oficial
12,00 h.. Inauguració de L´Exposició  i Història Mosquetera.
Dia 27 de Març. "CONCERT DE MÚSICA FESTERA", 
a càrrec de la Unió Musical d´Albaida
i PROCLAMACIÓ DE CAPITANS I AMBAIXADORS 2011. A  les 18,00 a la Plaça major

dimarts, 22 de març del 2011

FESTA PER L´ENSENYAMENT PÚBLIC, 2 D´ABRIL

ATENCIÓ: MOLT IMPORTANT
 
LA FESTA PER L’ENSENYAMENT PÚBLIC ES CONVERTEIX EN UNA CONCENTRACIÓ.
L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA POSA ENTREBANCS AL PERMÍS PER A REALITZAR ELS TALLERS A LA PLAÇA NÀPOLS I SICÍLIA

PER TANT: EL 2 D’ABRIL A LES 18’00 HORES US CONVOQUEM A UNA CONCENTRACIÓ EN DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC AMB LES VOSTRES PANCARTES, REIVINDICACIONS, ETC.

Vinga de nou hem d’eixir al carrer per a defensar la nostra escola pública!!!! Us esperem!!!


La Plataforma per l’Ensenyament Públic convoca a tota la comunitat educativa a unir-se i reivindicar  l’escola pública i de qualitat que tots i totes volem.

És el moment de defensar eixa escola democràtica, participativa, inclusiva, integradora, on cada dia s'ensenya als nostres xiquets i xiquetes el respecte als altres, la igualtat d'oportunitats i la construcció d'un coneixement lliure i responsable.
És el moment d’anunciar i fer saber a tothom que defensem l’escola que abasta tots els racons del País Valencià i que ofereix totes les opcions per a les ciutadanes i ciutadans valencians: opcions lingüístiques, modalitats de batxillerat, cicles formatius, programes de reforç, adaptacions per a les necessitats educatives especials i per a la diversitat i tot allò que la converteix en la garantia d’una oferta educativa universal i de qualitat per al País Valencià.
És el moment de fer costat a la nostra escola, a l’escola que segueix sent, gràcies al treball ben fet i a la implicació de tots vosaltres, la millor opció per als què creiem i creurem sempre en una escola pública i de qualitat.

Aquesta escola nostra necessita del nostre recolzament i empenta perquè malgrat la seua qualitat i eficàcia segueix patint greus atacs: retallades del professorat de compensatòria i desdoblaments, augment de ràtios en totes les aules, els tan coneguts i crònics barracons, la falta de professorat en anglès i valencià, aqueixos programes experimentals que ningú entén, el xinès, l'uniforme… i sobretot l’intent de l’administració de regalar el nostre sòl, el sòl públic, a empreses privades per que facen negoci amb l’educació de totes i tots.
Per això us convoquem el pròxim 2 d’abril a la plaça Nàpols i Sicília de València per a celebrar una festa lúdic-reivindicativa per la nostra escola pública. Una jornada per a demostrar que som molts els que treballem en l'escola pública i que, malgrat la política educativa del govern valencià que intenta menysprear-la, volem seguir treballant dia darrere dia als nostres centres no solament per mantenir-la sinó també per millorar-la en tot allò que com a ciutadanes i ciutadans desitgem per a la comunitat educativa.
És hora d'eixir de nou al carrer, ja ho hem fet en multitud d'ocasions, en concentracions, en manifestacions, fins i tot parant l'activitat dels centres en una jornada de vaga sense precedents.

Us hi esperem a tots i totes en la jornada del 2 d’abril, un bon moment per a compartir una festa sobre l'escola pública i manifestar-nos per ella.

PER LA DIGNITAT I EL FUTUR,
EL NOSTRE SÒL PER A LA NOSTRA ESCOLA.

divendres, 18 de març del 2011

 

Felicitats de L´AMPA ELIAS TORMO a tots els pares.

En el dia del pare, us posem un objectiu.

Objectiu:1-Ensenyar a ser feliç.

 

   Ensenyar a ser feliç ha de ser un objectiu prioritari dels pares de família. Les persones no naixen felices o infelices, sinó que aprenen a ser-ne. Si bé és cert que, per temperament, cadascú té una diferent predisposició a l’alegria, també ho és que tots haurem d’esforçar-nos per incorporar-la a la nostra personalitat, també quan apareixen les preocupacions o contrarietats. De fet, la felicitat és quelcom que no té una relació directa amb el nombre d’alegries o de penes, depèn més de com s’entén el sentit de la vida. 
         Repassem algunes actituds que haurem de fomentar a la nostra llar per ensenyar a ser feliç.
-         Gaudir amb les coses senzilles i quotidianes, que són presents a la nostra vida: la conversa, el descans, el passeig, la lectura, la naturalesa, l’amistat... Si no trobem la felicitat en aquestes coses, caurem en la recerca desaforada de satisfaccions cada cop més sofisticades que fàcilment condueix a la pèrdua d’equilibri interior.
-         Tenir sentit positiu davant les persones i els esdeveniments, fugint de derrotismes i actituds depriments i sense esperança que condueixen a una visió negativa de la vida. Hem d’ensenyar a trobar allò de positiu que sempre hi ha en les persones que ens envolten i en les situacions que ens trobem.
-         Acceptar les pròpies possibilitats i limitacions sense renunciar a millorar, però sense tenir l’atenció centrada en allò que ens manca, ni amb el que tenen els altres. No perdre el temps en lamentacions i queixes sobre el que ja ha succeït o és irremeiable. Acceptar els fills tal com són i ajudar-los a millorar com a persones.
-         Fer de les nostres ocupacions habituals una font d’alegria. Per ser feliços no hem d’esperar el cap de setmana o les vacances. Hem d’ensenyar que el treball o l’estudi, pels nostres fills en edat escolar, és una expressió de la nostra capacitat i de la nostra aportació a la societat en què vivim. És un àmbit principal en la nostra vida i, per tant, hem de procurar que sigui una font de satisfacció i d’alegria per a nosaltres i per als altres.
-         Passar-ho bé en família, creant oportunitats per fer-ho junts: festes, celebracions, excursions... No es tracta de fer coses molt especials, sinó de fer “especial” el fet d’estar junts. Simplement veient un vídeo a casa, amb crispetes i refrescos, o fent un pastís casolà per celebrar un aniversari.
-         Procurar la felicitat als altres, és, potser, la millor fórmula per aconseguir-la. No hem de desestimar, doncs, que els nostres fills participin en activitats d’ajut als més necessitats, que els permetrà, entre altres coses, valorar millor el que tenen. De fet, el secret de la felicitat consisteix més en donar-la que en esperar-la.
Només pot ser feliÇ sempre, el que sap ser feliÇ amb tot.

dijous, 17 de març del 2011

IES JOSE SEGRELLES D´ALBAIDA

EL 23  de Març a les 19,00 hores L´AMPA de L¨IES JOSE SEGRELLES, organitza la xerrada "PREVENCIÓ DE DROGODEPENDÈNCIES".
El 25 de Març L´IES JOSE SEGRELLEs, organitza el SOPAR SOLIDARI, en favor de l´Associació CAMOT de Xâtiva, la qual cada dis dóna de menjar a noranta cinc persones necessitades. Preu d´adult 10 €, preu de xiquet 5€. Els tiquets estaran en consergeria fins el dia 23 de Març.
La prepració del sopar estarà dirigida per Zora, alumna, qui ja va dirigir el sopar del 2009. El menú serà format per: Amanida de marge(llicsum,cama-roges-herba dolça); Harira (sopa amb carn i llegums); Tajin de pollastre; Dolços àrbabs, Taronja a l´estil d´Alexandria; Infusions, café i vi.

dilluns, 14 de març del 2011

Dilluns 14 de Març "Humor i reivindicació d´identitat a la Galícia del segle XXI"

El Casal Jaume I de la Vall d´Albaida, organitza este dilluns esta xerrada a Ontinyent a les 19,30 hores.
Uxio Outeiro, professor de portugués ens explicarà com des de l´humor intel.ligent es pot aconseguir que la reivindicació de la identitat pot ser possitiva i divertida. Serà al Parc del Mestre Ferrero.

dimarts, 8 de març del 2011

8 DE MARÇ. DIA INTERNACIONAL DE LA DONA



Dia Internacional de les Dones 2008

Hui se celebra el dia de La DONA, fa cent anys s´aconseguiren al món Occidental Drets Bàsics de les dones( dret a votar etc).  Avui toca extendre estos drets al món Subdesenvolupat. El món islàmic ens ha donat una lliçó del paper de les Dones en les revoltes populars contra els sistemes dictatorials, esperem que es traduisquen en igualtat d´oportunitas entre homes i dones.
Nosaltres tenim també la responsabilitat com a mares i pares de coeducar als nostres fills/filles en igualtat de valors, i actituds sobretot de REBUIG A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA.
Us pose enllaços interesants de dones, hi han blocs, llibres, cinema.
http://www.solidaries.org/igualtat
 http://www.dracmagic.com/cat/cinemaen/alsecrecin.html
http://www.donesenxarxa.cat/
A Albaida destaquem les jornades de l´Associació Tyrius, el 8 de març "jornada productes de qualitat de la Comunitat Valenciana i cítrics"
Dijous 10 de març , a les 17,00 h, VIé passeig " Dones d´Albaida", marxa solidària a benefici de la lluita conta el càncer.
El  PSPV d´Albaida organitza la TAULA REDONA " AJUNTAMENTS EN MANS DE DONES" a la font de barri, a les 19, 30 h, on ontervindran l´Alcaldessa de Montaverner, l´Alcaldessa de Carricola, l´Alcaldessa de Quart de poblet i Eva Tormo.

dilluns, 7 de març del 2011

Oferta cultural dels Municipis d´Aielo de Malferit i l´Olleria

Per tant sols UN EURO, els Diumenges amb els vostres fills podeu gaudir de cinema, teatre i espectacles musicals en estes localitats.Us adjuntem la programació de Març
L´Olleria.
http://www.ajuntamentdelolleria.org/index.php/agenda-juvenil-i-cultural
Aielo de Malferit.
http://www.aielodemalferit.es/es/content/agenda-marc-2011

divendres, 4 de març del 2011

BIBLIOTECA PÚBLICA D´ALBAIDA

butlletí de novetats
març de 2011

vaig a dir-vos quatre coses per compartir l’estima per la llengua, per la lectura i els servei públic de la biblioteca d’aquest mes de març, marcer, carabasser i ventoler. Encara que la carta tinga data de 3 jo estic escrivint-la el dia 2. Tal dia com hui d’un any que l’Aljorf ja no era poble sinó barri d’Albaida i al tren de Xàtiva-Alcoi encara li quedaven dos anys per a arribar a Albaida, a l’Espanya monàrquica de finals del segle XIX es celebraven les primeres eleccions legislatives per sufragi universal. Vint anys després es declarava l’obligatorietat de la lectura del Quixot a totes les escoles espanyoles. I tal dia com demà moria un escriptor que deixava versos com ...veles e vents han mos desigs complir,/ faent camins dubtosos per la mar.... Bé , ara plou poc. Però per a lo poc que plou, plou prou i no puc eixir al carrer i em ve al cap l’endevinalla que el meu besavi volia que jo l’endevinara al racó de la llar sentat en una cadira de boga  i a la llum d’un cresol d’oli... on n’hi 5, en fique 5; en trac 5 i en queden 5....encara no se la resposta. Em podeu ajudar?
Ara me’n recorde que estic ací escrivint per a què fullegeu les novetats de la biblioteca i si vos abelleix passeu per ella. Les portes estan obertes de bat a bat. Per cert, un darrer oblit : que no us he posat/donat cap a resposta a les quatre incògnites plantejades en l’anterior paràgraf.....
revista Simile nº 7 i novetats de març
El Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) edita la publicació SÍMILE, amb ISSN 2171-6293, en suport digital i accés gratuït, també en format Pdf
Aquesta publicació pretén ser una eina dinàmica on es recolliran totes les iniciatives, convocatòries, cròniques i comentaris de la nostra pròpia actualitat dins de la nostra professió. Per a això sol·licitem la col·laboració de tots els col·legiats i col·legiades enviant-nos la vostra actualitat que és en definitiva l'actualitat de tots.
En el número 7 parlen de la nostra biblioteca :
issuu.com/cobdcv-valencia/docs/simil
Vos adjunte les novetats de març perquè en l'anterior enviament del butlletí hi havia un error en l'aplicació. Sabeu quin ? ......En relación con tu problema te comentamos que el generador no admite caracteres como la "ç", tampoco los acentos o los caracteres diacríticos como puedan ser las interrogaciones o las exclamaciones. ...
perdoneu-me desconeixia eixe problema proveu ara :
www.bibliotecaspublicas.es/albaida/imagenes/mars2011.pdf
www.bibliotecaspublicas.es/albaida/

dimarts, 1 de març del 2011

3 DE MARÇ CONCENTRACIONS EN CONTRA DE LA RETALLADA EN ENSENYAMENT PÚBLIC

Assemblees i Concentracions: Defensa el teu lloc de treballLa presidenta de la Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes de la província de València (FAPA-València), Mª José Navarro, en representació de totes els seus AMPA, ha mostrat el seu suport a les concentracions contra les retallades en educació i per les condicions laborals del professorat convocades pels cinc sindicats de Mesa Sectorial d'Educació, ha informat el col·lectiu en un comunicat.
La federació de pares i mares d'alumnes s'ha compromès a difondre a totes les AMPA la convocatòria per a dijous que ve 3 de març a les 18.30 i demanar així als pares "la màxima participació en les concentracions", han assenyalat les mateixes fonts.
FAPA-València considera que "les retallades de professorat, que preveu la política educativa del Govern valencià, afecten directament a l'alumnat què és en definitiva qui patix a estes altures la falta de professors als centres públics, la massificació d'aules i la retallada en programes d'atenció a la diversitat".
"No es pot restar diners de l'escola pública perquè així no s'aconseguirà mai reduir l'índex de fracàs escolar que arriba fins al 40%", afirma Mª José Navarro.
En este sentit, FAPA, com a membre de la Plataforma per l'Ensenyament Públic, se suma a les peticions sindicals de "posar fre a les retallades en educació i restituir les plantilles de professorat derogades, i exigix a l'administració pública les inversions necessàries per al sistema educatiu valencià, que s'han de destinar prioritàriament a la lluita contra el fracàs escolar".