Ampa Elias Tormo Albaida

Ampa Elias Tormo Albaida

dilluns, 28 de febrer del 2011

8é Campionat de raspall "La Vall d´ALbaida"

Des del  dissabte 26 de febrer i fins el 25 de juny si els resultats ens acompanyen s'inicia el 8é campionat de raspall "La Vall d'Albaida". Campionat organitzat per la Mancomunitat de Municipis de la mateix comarca i on particpem més de 90 equips representant a més de 22 pobles de  distintes comarques centrals de la nostra Comunitat (entre ells el Club Pilota Albaida).
Per als neòfits, el raspall  (raspot o raspallot) és una modalitat de pilota valenciana d'estil directe que es caracteritza sobretot pel fet que no es juga a l'alt, és a dir, no importa el nombre de bots que efectue la pilota. Les seues regles exigeixen al jugador un gran esforç, ja que sovint haurà de jugar inclinat per colpejar la pilota arran de terra . S'ha de jugar amb una pilota de vaqueta  (42 € més iva cada pilota feta a mà) i els pilotaires es protegeixen molt més les mans que en cap altra modalitat de la pilota valenciana. A més, com en la resta de modalitats, els equips vestiran de roig (els de casa) i de blau (els forasters com diuen a Albaida)
Una de les característiques de la pilota valenciana és la proximitat del públic al joc, fins i tot estant-hi al mig quan es juga al carrer, el públic seu en les voreres i en els dos extrems del carrer....
i com som un esport minotari sense patrocinadors amb aquestes quatre lletres m'agradaria, si ho teniu a bé, que imprimiu el cartell que hem fet enguany, el pinteu ( o no) vosaltres o els vostres fills, nebots o néts i se'l penjeu en el lloc que vosaltres trobeu més adient per a promocionar i donar a conéixer aquest esport tant nostres. Agraït de tot cor
Josep Moll
un "laguardiensis" en terres blanques reciclat en guardià de paper, divulgador de les lletres i despenjador de pilotes de badana/vaqueta

dimarts, 22 de febrer del 2011

23 de FEBRER DE 2011, HUI ESTE BLOC CELEBRA EL SEU ANIVERSARI, FEM UN ANY

El 23 de febrer de 2010, l´Ampa de l´Elias Tormo va encetar esta eina per trasmetre-vos totes les informacions relacionades amb la nostra Associació. Esperem que este any haja estat profitós. Salut





L'IEVA ATORGA EL PREMI  FER COMARCA 2011 A LA CASA MUSEU DEL PINTOR JOSÉ SEGRELLES.
 l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida (IEVA), ha atorgat el Premi Fer Comarca a la Casa Museu del Pintor José Segrelles d'Albaida (http://www.blogger.com/www.josegrelles.com) entre altres motius, per la seua dilata trajectòria, més de 70 anys oberta al públic per a mostrar la major col·lecció antològica de l'il·lustrador universal José Segrelles, així com per l'ampli programa d'activitats exercit amb motiu del 125 aniversari del naixement del Pintor d'Albaida en la que s'han involucrat nombroses entitats de la Vall d'Albaida, com el propi IEVA, Caixa d'Estalvis d'Ontinyent, compositors, músics i altres artistes, en resposta a la invitació que en el seu dia se'ls va fer des d'esta Casa Museu.
El Premi Fer Comarca, que consta d'una escultura realitzada per Pep Sanjuan, se'ls entregarà als representants de la Casa Museu José Segrelles, en el sopar anual de l'IEVA a celebrar-se la nit del divendres dia 25 de febrer en el restaurant El Pansat d'Albaida

dilluns, 21 de febrer del 2011

CARNESTOLTES 2011 A L´ELIAS TORMO



DIPLOMA D´ESPECIALITZACIÓ PROFESSIONAL EN EDUCADOR DE MENJADORS ESCOLARS




Si esteu interessats/des poseu-se en contacte amb la presidenta de l´ampa per emplenar la sol.licitud.

dimecres, 16 de febrer del 2011

DILLUNS 21 DE FEBRER, 17,30 hores AL MENJADOR ESCOLAR. XERRRADA EDUCACIÓ SEXUAL DES DE LA FAMÍLIA

Des de la nostra AMPA hem sol.licitat a FAPA-València la xerrada d´EDUCACIÓ SEXUAL DES DE LA FAMÍLIA, ja que s´ ha considerat d´interés per als nostres socis. Esta xerrada tracta de fer que pares i mares se senten capaços d´afrontar l´educació dels seus fills/filles, i de demanar ajuda quan ho consideren necessari. El paper de les famílies en l´Educació sexual és FONAMENTAL. Ester Alventosa serà l´encarregada de realitzar-la. També va fer la de COEDUCACIÓ, la qual va estar molt interessant per la dinàmica de grups que va fer i pels exercicis pràctics que vam realitzar. Animeu-se a assistir, simplement perquè us interessa saber com educar els nostres fills/filles en allò relatiu al desenvolupament. desitjos, hàbits i orientacions sexuals
Us pose un video perquè s´introduiu en el tema
http://www.blip.tv/file/1645797

DISSABTE 19 DE FEBRER HOMENATGE A EMPAR GRANELL

PLANTACIÓ D’ARBRES HOMENATGE EMPAR
GRANELL
El dissabte 19 de febrer a Ontinyent
La Colla Ecologista l’Arrel i la Coordinadora de la Vall d’Albaida per
la defensa i ús del valencià volem convocar-vos a una reforestació
d’arbres en nom de la nostra companya Empar Granell. Tots sabeu
de l’estima d’Empar pels arbres, i per això es fa mereixedora de la
plantació no d’un arbre, sinó de tot un bosc. Animeu-se, el proper
dissabte 19 de febrer a Ontinyent. Empar es mereix de tot un bosc.

dijous, 10 de febrer del 2011

LA TROBADA D´ESCOLES EN VALENCIÀ SERÀ A ATZENETA D´ALBAIDA

 

La cançó de la Trobada d'enguany és una adaptació lliure de l'U d'Atzeneta feta per Josep Bañuls Benavent. I entre altres coses diu:

aneu a l´enllaç per escoltar-la
http://www.youtube.com/watch?v=CrqVbFp4jEo

U i dos tres quatre i cinc,

sis set i huit, nou i deu,

totes les matèries hem d'estudiar 

però les volem en valencià.


Vindran tots els de la Vall

a la trobada d'ací, 

en Atzeneta és enguany,

com sempre per l'abril, per l'abril.

Compte arrere per a la Trobada d'Escoles en Valencià

Serà el 16 d'abril a Atzeneta d'Albaida

Aquest divendres 11  de febrer es presenta al Centre Sociocultural d’Atzeneta d’Albaida la XXIV Trobada d'Escoles en Valencià de la Vall d'Albaida, que es realitzarà dissabt 16 d'abril en aquesta localitat. A la nit se celebrarà el tradicional sopar de lliurament del XVI Premi Benicadell, al CEIP Verge dels Desemparats, amb què la Coordinadora reconeix la tasca de promoció, ús i defensa de la nostra llengua i cultura. La Trobada d'enguany s'afig a la commemoració del naixement d'Enric Valor amb la creació de cabets basats en personatges de les seues rondalles.

La Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del valencià, la Comissió Organitzadora de la XXIV Trobada, i l’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent han previst, en record al gran escriptor Enric Valor, crear cabets, cabuts, capgrossos o cabolos a partir de les seues rondalles. La idea és que cada centre educatiu tindrà assignada una de les rondalles, a partir de la qual el centre construirà un cabet que desfilarà en la cercavila de la Trobada d’Atzeneta.
Per a la construcció d'aquestes figures, l'Associació de Gegants ha posat a disposició dels centres guies i el llibre 'Gegants i Cabets' que acaba de publicar dins de la col·lecció Taller de cultura popular valenciana, editada per Edicions 96, s.l. i per Escola Valenciana. Es tracta d'una obra didàctica dirigida a l'alumnat d'infantil, primària i secundària comppsta per un llibre, fitxes d'activitats i un DVD amb els vídeos 'Un dia amb els Gegants i Cabets d'Ontinyent' i 'Com es fa un cabet', el muntatge de fotos 'Un repàs als gegants i cabuts del País Valencià' i jocs per a ordinador.
A més, des de l'organització de la Trobada es convida els pobles on hi ha associacions o grups de cabets a participar d'aquesta gran cercavila en homenatge a Enric Valor. 

Dir-vos també que al  Hall del Col.legi Elias Tormo ja tenen les samarretes de la trobada per si voleu veure el tallatge.
L´escola prepara el taller"la perruqueria fantàstica". si hi ha alguna mare o pare que pot disposar d´una estoneta, per estar al taller que es pose en contacte amb Maria Josep García.

dimecres, 9 de febrer del 2011

BIBLIOTECA PÚBLICA D´ALBAIDA

butlletí de novetats. Febrer de 2011La cultura popular o folklore és la cultura tradicional particular a un grup ètnic o cultural determinat. Això inclou tradicions, cançons, llegendes, supersticions, etc. El folklore es transmet tradicionalment de manera oral, tot i que en l'època moderna s'han fet esforços importants de recopilació de la cultura popular de molts països. Durant el segle XIX es va posar èmfasi en l'ús del folklore per motius sobretot ideològics i nacionalistes. El segle XX es va començar a estudiar el folklore més objectivament, i des d'un punt de vista etnogràfic. I al XXI la biblioteca d’Albaida vos fa arribar les publicacions d’Edicions 96 on parlen de tres cosetes ? o cosotes? Són dos publicacions dins dels “tallers de cultura popular” (amb dvd inclòs) : la dansà i el joc de la pilota; i la tercera cosa va d’efemèrides, onomàstica, endevinalles, curiositats, refranys i embarbussaments. A més a més, posem al vostre abast una nova col·lecció de pel·lícules amb el títol "grans esdeveniments del segle XX i moments que canviaren la història". Per últim, no voldria deixar en el tinter “Música de telers”(disc compacte). És un projecte col·lectiu, mostra actual de la contracultura d’Alcoi.

http://www.bibliotecaspublicas.es/albaida/imagenes/febrer.pdf

dimarts, 8 de febrer del 2011

INFORMACIONS D´INTERÉS

Us  adjunte la programació Cultural de L´Ajuntament de L´Olleria per al Febrer de 2011
http://www.ajuntamentdelolleria.org/index.php/agenda-juvenil-i-cultural
També us adjunte l´enllaç per a entrar en El Programa Carrícola Biodiversa, molt interessant
http://biodiverscarricola.org/ 

OBRIM LES PORTES DE LA VALL 2011

Oferta turística de La Vall D´Albaida. Este és el portal de Turisme. Punxeu-hi

dilluns, 7 de febrer del 2011

Dimecres 9 de Febrer , a les 17,30 hores, Xerrada sobre EDUCACIÓ VIAL, al menjador de L´Elias Tormo


El proper dimecres, 9 de febrer de 2011,al Menjador Escolar de L´Elias Tormo, el policia Local Alfonso Ferri, donarà una xerrada sobre Educació Vial. Este tema l´ha treballat en els nostres fills a l´aula, però creu convenient treballar-lo també als pares perquè estiga més complet. Està adreçat a totes/ts les mares/pares, però vol remarcar que sol.licita la presència del les /ls mares i pares d´Infantil. Acudiu¡¡¡

.Un DEU PER ALFONSO FERRI, si mahoma no va a la muntanya, la muntanya va a Mahoma. hem fet educació Vial al Parc, perquè estàvem tots els pares, i Alfonso és un Crack. per favor ACUDIU a les xerrades, guanyen tots

XERRADA DEBAT " VIVIR EN LA RED, IES JOSE SEGRELLES

Us informem que el proper dia 8 de febrer,  a les 19,30 h. al saló d´actes de  L´Institut “José Segrelles”hi ha una xerrada-debat  ‘VIVIR LA RED - LAS IMPLICACIONES DE INTERNET’.  A càrrec d’ un professional del centre privat de formació LA FLORIDA. 
Internet és un lloc ple d'oportunitats per als joves, però també hi ha alguns riscos i consells de seguretat que els pares devem de conèixer per evitar problemes.

divendres, 4 de febrer del 2011

BIBLIOTECA PÚBLICA D´ALBAIDA


Ai! Les rondalles... Fa molts, molts anys,  en aquell temps que les bèsties parlaven i les persones callaven,  a poqueta nit, quan fora de casa feia un fred de mil  dimonis, o quan amb el bon temps parents i amics s'asseien tot junts, sempre hi havia algú que contava rondalles. Era un divertiment, més o menys, com ara ho és el cinema. Les rondalles, abans, eren contades en un rogle de gent, ara és més comú llegir-les als llibres. L'estudi de les rondalles va començar perquè molts escriptors i estudiosos van trobar les arrels de la cultura originària dels pobles en aquestes narracions.
Una rondalla és una narració breu popular que combina elements de fantasia, de llegenda i de reals. La trama sol ser molt senzilla amb situacions i personatges comuns a tots els pobles i cultures; els personatges, plans, i el temps i l'espai indeterminats. Destinada especialment a l'entreteniment dels infants alhora que té intenció moralitzadora. La rondalla té un caràcter anònim, a més, les rondalles pertany a un patrimoni col·lectiu que remet ocasionalment a la cultura indoeuropea. La rondalla es caracteritza per tenir una estructura fixa, tant els personatges com les paraules utilitzades per obrir i tancar una rondalla.
Els rondallaires i les rondallaires són persones que expliquen o llegeixen en veu alta contes, rondalles i altres històries per tal de formar o entretenir als oients... fins ací conte i acabe....
....una reina tenia tres filles,
una mandarina,
una tarongina,
una melmelada,
i aquesta historia s'ha acabada


 




http://www.bibliotecaspublicas.es/albaida

Inauguració de la 7ª Etapa del Camí de Santiago, a Albaida 6 de febrer a les 15,00, casa "El Clau"


La Ciutat d´Albaida s´uneix a la xarxa de rutes del camí de Santiago.
Es tracta d’un itinerari que parteix des del municipi de Beniarrés i finalitza a la Casa “El ClauAquesta etapa esta emmarcada dintre del Projecte "Xàbia - Cami deSantiago" des del que es treballa amb l’objectiu de crear un camí des de Llevant fins a Santiago de Compostela. Des que es va iniciar aquesta iniciativa en maig del 2010 s’han sumat al projecte nombroses persones, entitats i associacions, a més dels municipis de Xàbia, El Verger, Pego, l'Adsubia, Forna, Villalonga, L'Orxa, Beniarrés. En aquesta nova etapa del camí passen a formar part del projecte els municipis de Salem, Beniatjar, Otos, Bèlgida, Carrícola, El Palomar, Atzeneta d’Albaida i Albaida, que serà el municipi final d’etapa. Fer el Camí de Santiago, bé per motius religiosos, esportius o de superació personal, és un fet que en els últims anys ha pres molta rellevància, arribant a superar els límits regionals o nacionals. Així, aprofitant que Xàbia està al punt més a l’est de la Comunitat Valenciana, es va pensar en obrir aquesta ruta per connectar-la per sendes, vies verdes i camins, a través de diferents municipis, fins arribar a Almansa, on enllaçaria amb l’històric “Camí de la Llana”. Les diferents etapes, entre 6 i 20 quilòmetres cada una, inclouran informació d’allotjaments, hotels, cases rurals, pavellons esportius o cases parroquials per al descans dels peregrins. Aquesta nova ruta des de Xàbia fins Almansa, passant per Albaida, rep el nom de Camí de l’Alba.
.