Ampa Elias Tormo Albaida

Ampa Elias Tormo Albaida

diumenge, 30 de maig del 2010

Projecte d´Educació Vial del 14 al 17 de Juny



Amb la col.laboració de la Policia Local d´ALbaida el Col.legi Elias Tormo, continua realitzant el Projecte d´Educació Vial amb l´alumnat de 5 anys, de 2n, 4t i 6é, amb l´objectiu de donar a conéixer les senyals de tràfic, i les normes bàsiques d´educació vial. La Direcció de Tràfic ha enviat al Col.legi un parc d´educació vial, que es montarà en una zona d´Albaida.Fan falta pares i mares que facen de peatons, de senyals etc. Hi ha una reunió el dijous 3 de juny a les 13h a la Biblioteca del Centre, per veure les persones que vulguen col.laborar. Empleneu la butlleta i la lliuereu al tutor abans del 1 de Juny
PER A REALITZAR ESTE CIRCUIT ELS XIQUETS DE 4t, 5é I 6é QUE VULGUEN I TINGUEN BICI, I ESTIGA EN CONDICIONS, PORTEN CASC ETC, PODRAN PORTAR-LA AL CENTRE PER A PARTICIPAR COM CICLISTES.LES BICIS S´APARCARAN AL SOTERRANI.
ITINERARI DEL CIRCUIT:
COL.LEGI-rOTONDA D´AGERMANAMENT, AV LA FIRA, ROTONDA SEGRELLES, AV LA FIRA,PLAÇA DEL MERCAT, REAL, PÒSIT, ROTONDA SEGRELLES(fi del circuit).COL.LEGI
HORARI:
DIJOUS 17
9h Infantil 5anys
10,00h 2n A
10,30h 2n B
11,00h 4t A
11,30h 4t B
12,00h $t C
DIVENDRES 189h 6é B
10h 6é B
11h 5é A
12h 5é B

dijous, 27 de maig del 2010

28 DE MAIG DE 2010 INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ DE TREBALLS DELS ALUMNES SOBRE NICOLAU. DEL 31 DE MAIG AL 4 DE JUNY PER A TOTS A PARTIR DE LES 13 H.


Cèsar Nicolau al C.P. Elies Tormo d’Albaida.
Finalitza l’Exposició d’Art dedicada al pintor Nicolau a Albaida, realitzada pels alumnes d’Educació Infantil i de 6é de Primària. Des de fa tres anys el cicle d’educació infantil està donant a conèixer als seus alumnes els artistes de la seua ciutat. Es va iniciar este projecte amb l’artista Rafa Amorós, es va continuar amb l’il·lustrador José Segrelles i este any s’ha treballat amb Cèsar Nicolau. Una novetat del projecte ha sigut la participació en ell dels alumnes de 6é, que han sigut els padrins de cada alumne d’infantil, treballant conjuntament en els quatre tallers. En aquests tallers s’han treballat diferents tècniques que utilitzava Nicolau i s’han estudiat quatre obres de les diferents etapes del pintor. En primer lloc es van realitzar unes activitats prèvies per a conèixer a Nicolau, per aquest motiu, va realitzar una conferència la periodista Yolanda Ibarra, amiga del pintor. Per a finalitzar el projecte es va fer una Exposició als passadissos del centre. A la inauguració de l’Exposició es va convidar a la família de Cèsar Nicolau i a tots els pares que van veure un audiovisual sobre Nicolau i el treball realitzat per tot l’alumnat. L’equip d’Educació Infantil i de 6é de primària ha valorat molt positivament este projecte, no sols pels continguts i tècniques treballades, sinó per les relacions que s’han creat entre els alumnes d’infantil i els de primària.

Campaments d´estiu 2010 Riera d´Agres


Campaments per a xiquets i xiquetes de 6 a 14 anys
juliol del 11 al 18
del 24 al 31
Agost
del 7 al 14
Preu 235€
Més informació
www.rieradeagres.com

dimarts, 25 de maig del 2010

SOPAR ASSOCIATS DE L´AMPA ELIAS TORMO

L´AMPA DE L´ELIAS TORMO NO ES FA RESPONSABLE DELS XIQUETS QUE VINGUEN AL SOPAR SENSE L´ACOMPANYAMENT O SUPERVISIÓ D´UN ADULT
Els cuidadors són perquè els pares sopen tranquils, no per als pares que no vinguen al sopar


el DIA 18 DE JUNY , després del festival del Col.legi, l´Ampa organitza el sopar anual per als associats. Els xiquets associats no pagaran res, i els pares dels associats 11€. Sabem que és un any difícil, i Casablanca, l´empresa que ens farà el sopar, ens ha rebaixat el preu respecte l´any passat. Els gemanets que no vinguen al col.legi pagaran 6€, i si són majors de 12 anys pagaran com un adult.

L´Esclat Teatre d´Albaida farà un recorregut pels jocs de tota la vida per a divertiment dels xiquets.
El dimecres 26, i el divendres 28,de Maig de 6 a 8,30 de la vesprada estarem al menjador per donar-vos els tiquets del sopar. Bon profit a tots¡¡¡

dilluns, 24 de maig del 2010

Els xiquets de L´Elias Tormo pinten la tanca del pati



Reme Tomàs, professora de pintura i encarregada de les extraescolars de pintura del Col.legi Elias Tormo,ha dibuixat la silueta del Benicadell per enllaçar-ho amb el nom de L´ELias Tormo.El divendres 21 de maig per la tarda els xiquets de pintura van procedir a pintar la tanca que havia dissenyat Reme Tomàs.

dimecres, 19 de maig del 2010

25 de Maig IES JOSE SEGRELLES, 2ona Xerrada AUTOESTIMA I DEPENDÈNCIA EMOCIONAL DELS NOSTRES FILLS

L’ AMPA de l’ IES José Segrelles convoca als pares i mares dels alumnes a la segona part de la xerrada-debat ‘AUTOESTIMA I DEPENDÈNCIA EMOCIONAL DELS NOSTRES FILLS’. A càrrec de Fermín Ferrero Sanchis. Psicòleg de la Clínica de Psicologia l’Alcarràs, d’Ontinyent
Serà el dimarts, 25 de maig, a les 8 de la vesprada, al saló d’actes de l’ Institut.
Sabem el treball que tots tenim i del poc temps lliure de què disposem, però pensem que potser un tema interessant. De fet, hem programat la xerrada per les peticions dels pares que assistiren a la primera.
US ESPEREM !!!

divendres, 14 de maig del 2010

El Col.legi Públic Elias Tormo finalitza les actitivitas del dia del llibre dedicades a Enric Valor i a Miguel Hernández




El Col•legi Elias Tormo acaba de finalitzar les activitats que s’han organitzat per a celebrar el dia del llibre. Este any el cicle que ha organitzat totes les activitats per a tota l’escola, ha sigut el cicle d’Educació Infantil. Al llarg d’estes setmanes l’alumnat ha treballat dos escriptors valencians: Enric Valor i Miguel Hernández.
Al passadissos de l’escola s’han realitzat diferents exposicions: una de llibres realitzats per este cicle sobre les lletres, les dites i els refranys, les cançons, les estacions de l’any, els fruits, contes, superllibres, etc. També hi havia un llibre màgic sobre personatges fantàstics. Es va mostrar un llibre gegant col•lectiu que es va realitzar per al dia de la Pau. Tres murals explicaven perquè es celebrava el dia del Llibre, com es feia un llibre, el llibre electrònic i els drets dels llibres. El més important d’estes exposicions era que els propis alumnes d’infantil eren els que explicaven als seus companys de primària els llibres exposats, que ells mateixa havien fet. El dia del llibre, els alumnes de 3r cicle de primària van realitzar una roda de rondalles d’Enric Valor que van representar als seus companys de 2n cicle i lectura de poesies de Miguel Hernández. Els alumnes d’infantil i de 1er cicle van rebre la visita del “tio Perico”, que els va contar rondalles d’Enric Valor, fent participar a tots els xiquets i xiquets en les seues contalles. A més més, cada classe ha elaborat poesies visuals amb el seu nom realitzant una altra exposició amb tots els treballs i s’han inventat rondalles que apareixeran publicades a la nova revista escolar. També ha col•laborat en la celebració del Dia del Llibre la Biblioteca Municipal amb un recull de llibres de contes tradicionals d’Andersen, Enric Valor i poesies de Miguel Hernández, a part d’altres més fantàstics i extraordinaris, també hi havia un racó de llibres sobre la ciutat d’Albaida i el pintor Segrelles. Finalment l’alumnat es va emportar a casa un punt de llibre realitzat a partir d’un quadre del pintor Cèsar Nicolau i una rosa de paper que van regalar a la seua família.
La Direcció del centre ha manifestat la satisfacció en la realització de totes estes activitats, encaminades a fomentar la lectura i a conèixer un poc millor als grans escriptors valencians, i tot açò, junt a la campanya d’animació lectora que organitza l’Ajuntament d’Albaida en la Biblioteca, estem aconseguint que tant els alumnes com les seus famílies s’apropen més al món dels llibres.

dimecres, 12 de maig del 2010

CAMPANYA PAREM L´ORDRE DELS MENJADORS ESCOLARS DE LA CONSELLERIA D´EDUCACIÓ


La Conselleria d´Educació pretén canviar la gestió dels menjadors a través d´una nova ordre que regula aquest servei escolar i un acord marc amb què ella els adjudicarà a empreses multinacionals de la indústria de l´alimentació.L´Ordre de menjadors elimina la possibilitat de moltes AMPES, que estan fent-se càrrec del menjador de gestionar-lo personalment i també la possibilitat del Consell Escolar del centre de negociar el servei. Tampoc incorpora demandes socials que es porten demanant per millorar i fer extensiu aquest servei(places per a tots, servei obligatori en tots els centres, menjador en juny i setembre, menjadors en els IES etc).
més informació, punxeu FAPA VALENCIA

divendres, 7 de maig del 2010

Documental sobre Sant Frances de Borja a Ontinyent

ES PRESENTA EL DOCUMENTAL SOBRE LA VIDA DE SANT FRANCESC DE BORJA A ONTINYENT

Es tracta d’un producte de quatre episodis que analitzen els aspectes de la vida del patró de Gandia com a Virrei de Catalunya, Duc de Gandia i jesuïta.
Sumant-se a les celebracions de les comarques veïnes de la Safor i la Costera en la divulgació de la vida de Francesc de Borja, encara desconeguda per a molts, l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), presenta este divendres 7 de maig a Ontinyent un documental compost per quatre episodis que analitzen els diversos aspectes de la vida d’un home que fou Virrei, Duc, General dels jesuïtes i Sant.
El documental anomenat “Les petjades de Francesc de Borja: un viatge pels arxius de Barcelona, Toledo, València i Gandia” es el resultat del treball que ha realitzat durant aquest últim any Gandia Televisió amb la col•laboració de l’Institut Municipal d’Arxius i biblioteques L´IMAB. Es presenta el divendres 7 de maig en el Centre Cultural de Caixa Ontinyent a partir de les 19,30h amb entrada lliure i que conduirà l’Arxiver Municipal de Gandia Jesus Alonso i la periodista de Gandia Televisió, Gemma Fullana.

dijous, 6 de maig del 2010

Gran Participació en la Consulta en favor de l´Ensenyament Públic



Hui, hem celebrat una consulta popular a la nostra comunitat educativa per fer força per millorar el nostre sistema educatiu PÚBLIC. Hem tancat la jornada de consulta, amb el següent resultat. Ha acudit a votar un 60,6% de la Comunitat Educativa convidada a participar. Un 99,5% ha votat que Sí cal canviar la política educativa,i un 0,5% ha pensat que no.{ 203 (si); 1 (no)}
Primer donar les gràcies a tots els que han participat. El nostre objectiu com a pares es defensar l´ensenyament dels nostres fills, aquest és públic per aixó està a les nostres mans sempre demanar que aquest siga de qualitat, i tots els recursos que facen falta per a que així siga.(Millorar les insta.lacions, la qual cosa comporta més subvencions,( que no vagen la majoria al co.legis concertats) més professors, i especialistes per atendre als xiquets que tinguen necessitats educatives específiques(nee)etc etc.
Tots amb L´ensenyament Públic

dilluns, 3 de maig del 2010

6 DE MAIG CONSULTA POPULAR EN DEFENSA DE L´ENSENYAMENT PÚBLIC



La Plataforma per l’Ensenyament Públic organitza una consulta popular a la
comunitat educativa el proper 6 de maig de 2010. L’objectiu d’aquesta consulta,
màxima expressió democràtica, és donar a conéixer l’opinió de la comunitat
educativa respecte a la política educativa de la Generalitat Valenciana i, en
concret, del conseller d’educació, que no va complir cap dels acords que previamente ens va fer, per sentar-nos a negociar.
Per a la realització de la consulta organitzarem meses de votació en el Col.legi Elias Tormo. La mesa es col.locarà a l´entrada habitual de 9,00 a 9,30 del matí, i a les 12,30 a 1 del migdia, i a les 14,30 a 15,00 del migdia a l´entrada enfront de la farmàcia,(es dijous i no hi ha classe per la vesprada).Estarà presidida per pares i professors. Si per qualsevol motiu no podeu votar directament eixe dia i a eixa hora hi haaltres possibilitats. D’una banda, els pares i mares poden delegar el vot en els eus fills i filles. I d’altra banda, es podrà votar per correu electrònic a l’adreça comunicacio@fontdemoradimissio.org, el mateix dia de la votació. Només
caldrà descarregar la papereta de votació de la web de la consulta, marcar
l’opció corresponent i enviar-la a l’adreça esmentada.
La Plataforma per l’Ensenyament Públic aposta per la máxima qualitat a
l’ensenyament públic i per aixó demana que:
• Tot l’alumnat estudie en instal·lacions dignes;
• S’oferten places públiques de 0-3 anys per a tot l’alumnat;
• S’impulse l’ensenyament en valencià i s’introduisca amb eficàcia una
tercera llengua;
• Tots els centres docents tinguen plantilles de professorat adequades;
• Es dote als centres d’infantil i primària de personal d’administració i
serveis per a descarregar els equips directius de tasques administratives;
• Les noves tasques (proves d’homologació de llengües, proves de
Graduat Escolar, etc.) no comporten una sobrecàrrega per al professorat
en detriment de les tasques docents;
• L’alumnat amb NEE tinga una atenció adequada i una distribució
equilibrada en els centres sostinguts amb fons públics;
• S’implanten programes coherents i eficaços per a combatre el fracàs
escolar;
• L’alumnat tinga ordinadors portàtils i accés a les noves tecnologies;
• S’impulse la gestió democràtica dels centres i cesse el control polític
sobre la inspecció;
• El transport i el menjador escolar siguen gratuïts;
. Estem en contra de la privatització del menjador escolar, no volem multinacionals, volem el nostre menjar i els postres cuiners.
• S’incrementen els pressupostos educatius per millorar la qualitat de
l’ensenyament;
• La llibertat d’expressió siga un fet primordial
Perquè tot aixó siga possible creu voste que és necessari un canvi de la
política educativa del Govern Valencià i dels actuals responsables de la
Consellería d´Educació?

diumenge, 2 de maig del 2010

2 de Maig DIA DE LA MARE

El dia de la mare és una celebració que a Espanya es fa el primer diumenge de maig per honorar totes les mares.
Antecedents històrics
Les primeres celebracions del Dia de la Mare es remunten a l'antiga Grècia, on se li rendien honors a Reva, la mare dels déus Zeus, Posidó i Hades. Igualment els romans van anomenar aquesta celebració La Hilaria quan la van adquirir dels grecs i es celebrava el 15 de març en el temple de Cibeles. Durant tres dies es feien oferiments. Els primers cristians van transformar aquestes celebracions en honor a la Mare de Déu.
En el santoral catòlic, el 8 de desembre, es celebra la festa de la Immaculada Concepció, data que es manté en la celebració del Dia de la Mare en alguns països com Panamà.
A Anglaterra, cap al segle XVII, tenia lloc un esdeveniment similar, també a la Verge, que es denominava Diumenge de les Mares. Els nens concorrien a missa i tornaven a les seves llars amb regals per a les seves progenitores.
Als Estats Units, en canvi, la celebració té els seus orígens cap a 1870, quan Julia Ward Howe, autora de l'Himne de batalla de la República, va suggerir que aquesta data fora dedicada a honrar la pau, i va començar celebrant cada any trobades a la ciutat de Boston, Massachusetts en celebració del Dia de la Mare.
El 2 de maig celebrem el dia de la mare i per a elles tenim alguns poemes o poesies al·lusius al dia de la mare per a tots aquells fills que desitgin brindar-los a les seves respectives mamàs un moment amb una bufona declaració d'amor i afecte
Les meves carícies vas pagar amb excés,
com paguen les flors a l'abril;
mil petons, ai!, em donaves per un petó,
per una abraçada tu em donaves mil.
Torna; Oh mare!, a mirar-me amb afecte;
les teves carícies i afalacs torna'm;
to de tu em vaig allunyar, però era un nen
¡el món m´enganya, perdona´m¡.
jo pagaré el teu amor en l´excés
amb que paguen les flors a l´abril;
mil petons et donaré per solamenu un,
per una abraçada jo et donaré mil.
Antonio Machado